Man uit Phuket wordt beschuldigd van smaad nadat hij een filmpje van de politiestop op TikTok had geplaatst

Phuket -

Een gebruiker van sociale media heeft te maken gekregen met een aanklacht wegens smaad nadat hij op sociale media had gepost toen hij zag dat de politie buitenlandse motorrijders aanhield en hen een boete oplegde omdat ze de verkeersregels zouden hebben overtreden op een weg in Chalong.

Dat vertelde de politie van Chalong aan de Phuket Express op maandag 21 augustusst), plaatste een Tik Tok-gebruiker een videoclip met de boodschap: “De politie van Chalong wil geld van iedereen.” De videoclip liet zien dat buitenlandse motorrijders werden aangehouden en beboet door de verkeerspolitie van Chalong nadat ze naar verluidt geheime verkeersregels hadden overtreden.

De politie van Chalong vertelde de Phuket Express nadat het incident viraal ging op sociale media dat de Tik Tok-gebruiker vrijwillig naar het politiebureau van Chalong kwam nadat hij had gehoord dat de politie met hem wilde praten.

De man werd beschuldigd van smaad door reclame te maken en politieagenten te belasteren terwijl ze dienst hadden. De man verontschuldigde zich en zei sorry tegen de verkeerspolitie in een nieuwe videoclip.

De politie van Chalong zei echter dat ze nog steeds juridische stappen tegen de man blijven ondernemen. De Phuket Express merkte op dat de politie de naam en leeftijd van de man niet heeft bekendgemaakt. Het is niet illegaal om agenten in het openbaar op te nemen, maar het probleem dat de politie had was de negatieve verklaring en gevolgtrekkingen van de gebruiker toen de politie van Chalong verklaarde dat de agenten alleen hun werk deden en verkeersovertreders tegenhielden, wat de straten veiliger houdt voor alle.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vijf jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.