Juridische stappen ondernomen tegen 31 cannabiswinkels in Phuket

Phuket -

Er worden juridische stappen ondernomen tegen 13 cannabiswinkels zonder vergunning in Phuket en de licenties van 18 cannabiswinkels zijn opgeschort.

Onze eerdere verhalen:

De buitenlanders in de videoclip maakten reclame voor een nieuwe maar onbekende cannabiswinkel in de buurt van Phuket International Airport in Thalang, die net is geopend.

Een 49-jarige Amerikaanse toerist bood zijn excuses aan nadat een videoclip waarin hij een machine gebruikte om cannabisrook over Bangla Road te blazen viraal ging op sociale media, wat leidde tot intense discussies over cannabis en cannabisregels en -voorschriften.

Nu voor de update:

De chef van het Phuket Provincial Public Health Office, dokter Kusak Kookietikun, vertelde de Phuket Express op maandag (21 augustus). dat er juridische stappen werden ondernomen tegen 13 cannabiswinkels die geen vergunning hadden.

Hiervan bevinden zich negen winkels in Kathu, twee winkels in Mueang Phuket en twee winkels in Thalang. De eigenaren van de cannabiswinkels riskeren boetes tot 20,000 baht of een gevangenisstraf van maximaal een jaar of beide.

Er zijn 18 cannabiswinkels waarvan de licentie voor 30 dagen wordt opgeschort. Hiervan lieten 11 cannabis binnen roken toe, 1 cannabiswinkel bevond zich op een voetpad, 3 cannabiswinkels adverteerden en 3 cannabiswinkels hadden klachten van bezorgde burgers.

Deze inspecties volgden op de hierboven genoemde virale clip en het incident van een Amerikaanse toerist die cannabisrook op Patong Road sproeide om zijn cannabiswinkel in Amerika te promoten.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.