Belangrijkste nationale Thailand-verhalen van de afgelopen week: zonen van Zijne Koninklijke Majesteit de Koning bezoeken Thailand, en meer

Hier is een blik op de beste NATIONALE Thailand-verhalen, gekozen door ons Pattaya News/TPN National-team, van de afgelopen week, maandag 14 augustus 2023, tot zondag 20 augustus 2023.

Ze zijn niet op een bepaald niveau van belangrijkheid, maar staan ​​vermeld in volgorde van publicatiedatum.

Laten we beginnen en kijken wat de topverhalen waren!
  1. Een boze Chinese toerist probeerde woensdagavond 9 augustus de toeristenpolitie op Don Mueang International Airport te raken met een skateboard nadat hij niet aan boord van een vliegtuig naar China mocht stappen.

De politie zei dat ze kalm waren en discretie gebruikten, waardoor niemand gewond raakte. Ze bagatelliseerden het incident ook en verklaarden dat het geen groot probleem was en dat de man zojuist zijn geduld had verloren.

2. Parlementsvoorzitter Wan Muhammad Noor Matha moet de definitieve datum voor de volgende ronde van de premiersverkiezingen in Thailand nog bepalen in afwachting van de uitspraak van het Thaise handvest over de petitie van de ombudsmannen.

De heer Wan verklaarde ondertussen verder dat de volgende premier-stemming kan plaatsvinden op vrijdag 18 of volgende dinsdag 22 augustus als de rechtbank beslist op een manier die de stemming toelaat. De uiteindelijke datum werd uiteindelijk bepaald als de 22e.

Op woensdag 16 augustus stemde het Grondwettelijk Hof van Thailand unaniem om de petitie van de verkiezingswinnende Move Forward Party in te trekken om een ​​parlementair besluit te herzien dat haar leider Pita Limjaroenrat ervan weerhield opnieuw als premier te worden benoemd.

3. De derde zoon van Zijne Koninklijke Majesteit Koning Maha Vajiralongkorn heeft voor het eerst in decennia Thailand bezocht.

Dokter Chakriwat Vivacharawongse, 40, bij Thais bekend als 'Than Aong' voegde zich op zondag (13 augustus) bij zijn oudere broer Vacharaesorn Vivacharawongse 'Than Aon' in Bangkokth).

De tweede en de derde zoon van Zijne Koninklijke Majesteit Koning Maha Vajiralongkorn keerden na een bezoek aan Thailand terug naar New York.

4. Volgens Dr. Tares Krassanairawiwong, directeur-generaal van het Department of Disease Control, stierf een 34-jarige Thaise man vorige week naar verluidt aan apenpokken, het eerste aan apenpokken gerelateerde overlijden voor Thailand.

De patiënt zocht rond 11 juli 2023 behandeling in een privéziekenhuis in Chonburi, nadat hij hoofdpijn, jeuk, huiduitslag en bultjes op zijn lichaam kreeg. Hij werd gediagnosticeerd met apenpokken, HIV en syfilis.

5. Thailand heeft enkele van de strengste alcoholwetten ter wereld, en een daarvan is een verbod op reclame voor alcoholische dranken. Op deze wet staat een boete van maximaal 500,000 baht en mogelijk een jaar gevangenisstraf.

6. Boeddhistische mensen in Bangkok eisen de verwijdering van een groot, mystiek beeld dat volgens hen verontrustend en angstaanjagend is.

Het beeld heet "Khru Kai Kaeo", en sommigen zeggen dat het een gerespecteerde leraar was van een overleden Khmer-koning. Er is echter geen melding gemaakt van dit cijfer in historische archieven.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.