Thailand wil meer moslimreizigers aantrekken

PERSBERICHT:

Thailand streeft ernaar om in 2027 tot de top vijf van favoriete bestemmingen voor moslimtoeristen te behoren.

Plaatsvervangend regeringswoordvoerder Rachada Dhanadirek maakte bekend dat het Ministerie van Toerisme, onder het Ministerie van Toerisme en Sport, belang heeft gehecht aan het islamitische reissegment en de islamitische reismarkt. Het initiatief omvat het trainen van toeristische dienstverleners, overheidsinstanties en geïnteresseerde partijen om de voorkeuren en het gedrag van moslimtoeristen beter te begrijpen.

De woordvoerder zei dat het vijfjarige strategische plan voor de periode 5-2023 de belangrijkste strategieën schetst om tegemoet te komen aan het islamitische reissegment. Deze strategieën omvatten het standaardiseren van toeristische activiteiten voor moslimreizigers en het creëren van producten en diensten die tegemoetkomen aan hun behoeften. Het plan zal technologie gebruiken om hun ervaring te verbeteren, de samenwerking tussen verschillende instanties te bevorderen en het bewustzijn te vergroten over de bereidheid van Thailand om moslimtoeristen te verwelkomen.

Dit strategische plan sluit aan bij de economische ontwikkelingsdoelstellingen van Thailand en de voortdurende inspanningen om het concurrentievermogen te vergroten. Het land is al uitgegroeid tot een prominente bestemming voor moslimtoeristen wereldwijd, aangezien Thailand in 3 meer dan 2022 miljoen moslimtoeristen verwelkomde. De MasterCard-CrescentRating Global Muslim Travel Index voor 2022 rangschikt Thailand ook als de derde meest populaire niet-moslimbestemming voor moslimreizigers. na Singapore en Taiwan.

De interim-regering heeft de hoop uitgesproken dat de nieuwe regering dit vijfjarenplan zal onderschrijven en zal blijven uitvoeren, met als uiteindelijke doel Thailand in 2027 in de top vijf van bestemmingen voor moslimtoeristen te plaatsen.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.