UPDATE: Amerikaanse toerist verontschuldigt zich na virale cannabisrookstunt op Bangla Road in Phuket

Patong-

Een 49-jarige Amerikaanse toerist bood zijn excuses aan na een videoclip van hem die een machine gebruikte om cannabisrook over Bangla Road te blazen, ging viraal op sociale media, wat leidde tot intense discussies over cannabis en cannabisregels en -voorschriften.

Ons vorige verhaal:

De buitenlanders in de videoclip maakten reclame voor een nieuwe maar onbekende cannabiswinkel in de buurt van Phuket International Airport in Thalang, die net is geopend.

Nu voor de update:

De politiechef van Patong, kolonel Sujin Nilbody, vertelde de Phuket Express dat op zaterdag (19 augustus).th) gingen ze naar een onbekend hotel in de buurt van de Bangla Road waar de man verbleef. De politie legde de man uit dat zijn gedrag in het openbaar onaanvaardbaar was en dat de daad veel Thaise mensen had geschokt en het imago van gezinsvriendelijk toerisme op Bangla Road had geschaad.

Je kunt een video van de stunt zien op onze Facebook-pagina door hier te tikken of te klikken.

De toerist vertelde de politie dat hij de inhoud aan deed zijn cannabiswinkel in het buitenland promoot en dat hij geen ondernemer was in Thailand. De toerist verontschuldigde zich en zei: “Het spijt me heel erg voor wat ik heb gedaan. Ik kende de regels niet, ik hou nog steeds van Thailand. Ik dacht dat cannabis en alles wat ermee te maken had volledig legaal was.” De toerist heeft Thailand al verlaten.

De Phuket Express merkte op dat de politie de toerist niet bij naam noemde. Ze hebben ook niets gezegd over mogelijke juridische stappen tegen de toerist.

Een eerdere verklaring van Weerawit Krueasombat, de president van de Patong Entertainment Business Association, beweerde dat de Amerikaanse buitenlander in de videoclip content aan het maken was promotie van een nieuwe cannabiswinkel in de buurt van Phuket International Airport in Thalang, maar niet aan Bangla Road.

De toerist ontkende deze bewering, hoewel er op sociale media werd gediscussieerd over de vraag of lokale winkels mogelijk achter de stunt zaten en de toerist de "hitte" op zich nam om mogelijke juridische gevolgen of hardhandig optreden tegen cannabiswinkels in Phuket te voorkomen.

De stunt kreeg veel kritiek op de Thaise sociale media, en sommige critici riepen zelfs nogmaals op om cannabis volledig opnieuw strafbaar te stellen en te verbieden. Gematigde critici, waaronder veel pro-cannabisactivisten, zeiden echter dat de stunt aantoonde dat wetten in afwachting van een juiste regulering van cannabis zo snel mogelijk door het parlement moesten worden aangenomen, aangezien de huidige legale status van cannabis het moeilijk maakte om regels en voorschriften te handhaven. Deze pro-cannabisactivisten zeiden dat het opnieuw verbieden van de plant niet het antwoord was en dat marihuana alleen doordachte regelgeving nodig had met feedback van zowel eigenaren van cannabiswinkels als overheidsfunctionarissen.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.