Thaksin Klaar om morgenochtend terug te keren naar Thailand

Thailand -

De voormalige premier van Thailand, Thaksin Shinawatra, heeft zijn terugkeer naar Thailand bevestigd op 22 augustus 2023, dezelfde dag als de geplande stemming voor de premier.

Onze eerdere verhalen:

Een gevangenisbewaarder heeft niet de bevoegdheid om huisarrest te verlenen aan een gevangene die zijn gevangenisstraf nog moet uitzitten, verduidelijkte het Thaise ministerie van Correcties te midden van geruchten dat voormalig premier Thaksin Shinawatra huisarrest zou krijgen wanneer hij terugkeert naar Thailand in Juli zoals toegezegd.

Voormalig premier van Thailand Thaksin Shinawatra heeft zijn terugkeer naar huis in juli voor onbepaalde tijd uitgesteld, aldus zijn dochter Paetongtarn Shinawatra.

De voormalige premier van Thailand, Thaksin Shinawatra, is van plan om op 10 augustus vanuit Dubai terug te keren naar Thailand, volgens zijn dochter Paetongtarn Shinawatra.

Nu voor de update:

De heer Thaksin vertelde de Thaise media van de BBC voordat hij Dubai verliet: “Ik zal zeker op 9 augustus rond 00 uur in Thailand aankomen.nd en zal niet meer uitstellen.”

Hij zei dat zijn terugkeerdatum deze keer geen betrekking heeft op de volgende verkiezingsdatum van de premier en beweert dat het niet politiek is. Hij had naar verluidt zijn terugkeer al gepland voordat de verkiezingsdatum van de premier was vastgesteld.

Parlementsvoorzitter Wan Muhammad Noor Matha moet de definitieve datum voor de volgende ronde van de premiersverkiezingen in Thailand nog bepalen in afwachting van de uitspraak van het Thaise handvest over de petitie van de ombudsmannen.

“Veel mensen vertelden me dat 22 augustusnd is een geluksdag. Ik geloofde ze niet, maar wilde gewoon dat ze van elkaar hielden voor de vrede. Ik heb er niet voor gekozen om op 21 augustus terug te kerenst aangezien het de verjaardag van mijn dochter Paetongtarn zal zijn.

"Ik ben heel oud, ik mis mijn familie, ik wil bij ze zijn." merkte meneer Thaksin op.

Ondertussen zijn de Thaise autoriteiten van plan om Thaksin te ontmoeten op de Don Mueang-luchthaven, hem te begeleiden naar het Thaise Hooggerechtshof en vervolgens naar een gevangenis om zijn talrijke juridische aanklachten met betrekking tot zijn vorige verblijf in Thailand onder ogen te zien.

Tegelijkertijd hebben veel supporters van Thaksin vanavond op het vliegveld gekampeerd en zijn van plan hem morgenochtend, 22 augustus 2023, te verwelkomen.

TPN Media zal de hele dag verslag doen van de terugkeer van Thaksin.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op onze zusterwebsite TPN National.

De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij woont al ongeveer negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/