Zestien studenten gered nadat ze vastzaten in de lift van de Universiteit van Phuket

Phuket -

Zestien studenten werden gered nadat een liftdeur ongeveer een half uur lang niet geopend kon worden op een universiteit in Mueang Phuket.

De politie van Phuket City, de Phuket Express en de hulpdiensten werden op maandag (21 augustus) gebeldst) 's middags naar de universiteit in Rassada.

De liftconciërges kregen de liftdeur niet open. Reddingswerkers gebruiken een levenskaak om de liftdeur te forceren.

De studenten werden uit de lift bevrijd nadat ze ongeveer een half uur vastzaten in de lift. Het waren allemaal eerstejaars universiteitsstudenten, tien vrouwen en zes mannen. Twee van hen werden vanwege paniekgerelateerde ademhalingsproblemen naar een nabijgelegen ziekenhuis gebracht.

De gouverneur van Phuket, Naroong Woonciew, arriveerde later persoonlijk ter plaatse om de geredde studenten te bezoeken en hen te bedanken voor wat hij hun moed noemde.

Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.