Verscheidene verdachten aangehouden bij grote operatie in Phuket gericht op drugs- en diefstaldelicten

Phuket-

De politie van Phuket heeft afgelopen weekend zes personen gearresteerd tijdens een uitgebreid optreden tegen illegale drugshandel, vuurwapenbezit en diefstal in de provincie.

De eerste arrestatie vond plaats na meerdere meldingen van diefstal in het Chalong- en Rawai-gebied in het Muang-district van Phuket.

Onder leiding van Chalong politiechef Pol. Kolonel Ekarat Plaiduang, de politie heeft het afgelopen weekend achtereenvolgens vijf diefstalzaken gekraakt, waaronder een diefstal van elektrische kabels die op 10 augustus werd gemeld, een draaddiefstal op 9 augustus, de diefstal van gereedschap en een uitrustingskist op 9 augustus, een eigendomsdiefstal met een schadevergoeding ter waarde van 17,500 Baht op 15 augustus en nog een draaddiefstal.

Geen van de identiteiten van de verdachten werd vrijgegeven aan de pers. Ze zaten in politiehechtenis voor verschillende misdrijven.

Op weg naar een andere arrestatie viel de politie van Thalang op 19 augustus een drugs- en vuurwapenverdachte binnen die zich in het Thalang-gebied had verstopt.

Tijdens een daaropvolgende persconferentie die gisteren, 20 augustus, werd georganiseerd, identificeerde de politie de verdachte als de 35-jarige meneer Surakit "Joke" Morat. Ze namen van Joke een Smith & Wesson .32 revolver, 19 kogels en 234 tabletten amfetamine in beslag.

Hij werd aangeklaagd voor ongeoorloofd bezit van vuurwapens en drugsdelicten.

De politie van Phuket beloofde haar campagne om de misdaad in de provincie uit te roeien voort te zetten.

De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.