De Thaise politie treedt hard op tegen stations die illegale callcenters assisteren

PERSBERICHT:

De Royal Thai Police en de National Broadcasting and Telecommunications Commission (NBTC) treden hard op tegen ongeoorloofde communicatieantennes die callcenterbendes over de grens in staat hebben gesteld Thaise mobiele telefoons en internetdiensten te gebruiken.

Plaatsvervangend politiecommissaris Pol Gen Torsak Sukvimol leidde politieagenten bij een inspectie van ongeautoriseerde radiocommunicatiestations in het district Aranyaprathet in de provincie Sa Kaeo. Ambtenaren inspecteerden ook gelicentieerde stations die de voorwaarden schonden die van hen werden verlangd, bijvoorbeeld door radiozenders naar Cambodja te sturen. In totaal werden 27 communicatiestations geïnspecteerd.

De verhuizing was een reactie op onderzoekers die hadden ontdekt dat de meeste callcenterbendes opereerden vanaf de Thais-Cambodjaanse grens en telefoon- en internetconnectiviteit gebruikten vanuit Thailand.

Van vier van de geïnspecteerde stations werd aangenomen dat ze zich zonder toestemming hadden gevestigd. Hun radioantennes werden ook gevonden in de richting van Cambodja. Ambtenaren hebben de apparatuur die bij de activiteiten betrokken was gedemonteerd en in beslag genomen en gaan verder met de vervolging van de betrokkenen.

23 van de geïnspecteerde stations hadden een vergunning, maar de sectorpanelen op hun antennes waren naar Cambodja gericht. De vergunninghouders hebben de opdracht gekregen om snel de opstelling van hun antennes te corrigeren, hetzij door ze te verwijderen, hetzij door de sectorpanelen in een richting te draaien die er niet toe zou leiden dat signalen buiten Thailand worden uitgezonden.

Pol. Generaal Torsak herinnerde het publiek eraan dat criminelen hun methoden om informatie van slachtoffers te verkrijgen voortdurend aan het aanpassen waren. Heel vaak verwijzen oplichters naar overheidsinstanties wanneer ze contact opnemen met potentiële slachtoffers, in een poging geloofwaardiger over te komen. Degenen die twijfels hebben over oproepen die zogenaamd afkomstig zijn van openbare instanties, moeten rechtstreeks navraag doen bij de instanties of het hotlinenummer 1441 bellen.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.