Phuket's grootste verhalen van de afgelopen week: gezochte Australische verdachte gearresteerd, en meer

Hallo, Phuket Express-lezers en supporters!

Het volgende is ons wekelijkse artikel waarin we de belangrijkste lokale verhalen in ons gebied van Phuket van de afgelopen week belichten. Het aantal verhalen verschilt van week tot week.

Deze worden gekozen en samengesteld door onze redactie en zijn ontworpen voor onze lezers om snel een "inhaalslag" te krijgen van belangrijke verhalen die ze misschien hebben gemist. We publiceren dagelijks veel verhalen en het is gemakkelijk om belangrijke gebeurtenissen of veranderingen in ons gebied uit het oog te verliezen. We doen nationale samenvattingen in een apart artikel, dit zijn alleen de beste lokale verhalen in de provincie Phuket.

Ze staan ​​niet in een bepaalde volgorde van belangrijkheid, maar ongeveer in volgorde van publicatie. Deze zijn van maandag 14 augustus 2023 tot en met zondag 20 augustus 2023.

Laten we beginnen en kijken wat de beste lokale verhalen waren!

  1. Een Thaise vrouw werd gearresteerd nadat ze naar verluidt zonder toestemming een massagesalon zonder vergunning had geopend en een minderjarige had laten werken.

De politie van Patong vertelde de Phuket Express dat minderjarigen niet gekwalificeerd zijn om in massagesalons te werken.

2. Een man werd gearresteerd in Phuket nadat hij naar verluidt betrokken was bij een zwendel voor het aanvragen van landleningen waarbij een slachtoffer ongeveer een miljoen baht of 30,000 USD verloor.

Een vrouwelijk slachtoffer, dat ook een redelijk bekende nieuwslezer van de Thaise media is, had ongeveer een miljoen baht verloren nadat ze de applicatie had gedownload en valse informatie over landleningen had ingevuld, waarbij ze geld had gestuurd als eerste verwerking en aanbetalingen.

3. Een gezochte Australische drugsverdachte is gearresteerd in een luxe villa in Phuket.

Hij zou betrokken zijn geweest bij illegale drugs en wapens en was ontsnapt uit Australië. Hij moet worden teruggestuurd naar de Australische politie.

4. Het National Office of Boeddhisme inspecteerde tempels in Phuket om fraude door buitenlandse bedrijven te voorkomen nadat Chinese bedrijven naar verluidt nep-religieuze amuletten hadden verkocht in een tempel in Chonburi.

Er waren geen meldingen van grote problemen in Phuket.

5. Relevante ambtenaren inspecteerden cannabiswinkels aan Bangla Road in Patong om te controleren op vergunningen en overtredingen van regels nadat een videoclip van buitenlanders die een machine gebruikten om cannabisrook over de straat te blazen, viraal ging op sociale media.

Cannabis roken in het openbaar of in winkels, zelfs cannabiswinkels, is in strijd met de huidige regels en voorschriften.

Dat was alles voor deze week, zoals altijd bedankt voor jullie steun!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.