Grote gewonde zeeschildpad gered uit de zee van Phuket

Phuket -

Een grote zeeschildpad die gewond was geraakt en vastzat in een visnet, werd bij Thalang uit zee gered.

Het Department of Marine and Coastal Resources (DMCR) vertelde The Phuket Express dat ze het afgelopen weekend door stafleden van het Sirinat National Park op de hoogte zijn gebracht dat een gewonde zeeschildpad was gevonden die vastzat in een visnet in de zee nabij het Sai Kaew-strand in het subdistrict Mai Khao. De zeeschildpad werd veilig naar het nabijgelegen strand gebracht.

De DMCR arriveerde op het strand en vond een mannelijke zeeschildpad van Olive Ridley. Hij is 64 centimeter lang, 65 centimeter breed en weegt 26 kilogram. Zijn rechterflipper was met een ernstige wond door het visnet gesneden en hij had hevig gebloed.

De zeeschildpad werd voor verdere medische behandeling naar het Sireetarn Marine Endangered Animals Rescue Center gebracht.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.