Thailand helpt bij het opzetten van een centrum om slachtoffers van mensenhandel bij te staan

PERSBERICHT:

Thailand en een aantal landen werken samen om callcenterbendes aan te pakken die miljarden baht aan verliezen hebben veroorzaakt. De naties zijn ook op zoek naar een coördinatiecentrum voor slachtoffers van mensenhandel om bij te dragen aan de onderdrukking van callcenterbendes.

Plaatsvervangend commissaris van de Koninklijke Thaise politie, pol. generaal Surachate Hakparn, nam deel aan een bijeenkomst om te praten over het opzetten van een trilateraal coördinatiecentrum om slachtoffers van mensenhandel bij te staan ​​in de gemeente Myawaddy in Myanmar.

De bijeenkomst werd gehouden in de Thaise provincie Chiang Mai en werd bijgewoond door vertegenwoordigers van het Chinese ministerie van Openbare Veiligheid en de politie van Myanmar. Een aantal aanwezigen was afkomstig van andere wetshandhavingsinstanties in Thailand, Myanmar en China. Vertegenwoordigers van het Ministerie van Openbare Veiligheid van Laos waren ook aanwezig.

Pol Gen Surachate nam deel in zijn hoedanigheid van directeur van het centrum voor bescherming van kinderen en vrouwen van de politie, anti-mensenhandel en visserij.
De deelnemers aan de vergadering bespraken de locatie die zal worden gebruikt om het coördinatiecentrum op te zetten, dat zal bijdragen aan de bestrijding van grensoverschrijdende criminaliteit. Het centrum zal nu naar verwachting worden opgezet in de provincie Chiang Mai in Thailand.

De bijeenkomst besprak het opstellen van een gezamenlijk operatieplan en de aanstelling van coördinatiepersoneel dat elk land vertegenwoordigt dat een rol speelt in het centrum. De partijen bij de bijeenkomst spraken ook over uitbreiding van de samenwerking naar Cambodja en Vietnam, evenals naar internationale organisaties zoals Interpol en de Verenigde Naties.

De partijen bij de bijeenkomst beloofden gezamenlijke operaties tegen callcenterbendes die miljarden baht aan verliezen hebben veroorzaakt. De Chinese autoriteiten zullen ondersteuning bieden bij de opleiding van wetshandhavers, evenals budgetten en technologie die gezamenlijke operaties mogelijk maken. Het doel is om snel te reageren op misdaden en deze tijdig aan te pakken.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Tanakorn Panyadee
De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.