Pheu Thai krijgt UTN-steun om coalitieregering te vormen

PERSBERICHT:

De Pheu Thai-partij kreeg op donderdag (17 augustus) steun van de United Thai Nation Party (UTN), waardoor deze mogelijk een impuls kreeg in haar poging om een ​​regering te vormen in de aanloop naar de stemming van de premier in het parlement volgende week.

De United Thai Nation Party of UTN, de partij die de zittende premier generaal Prayut Chan-o-cha opstelde als premierskandidaat bij de verkiezingen in mei, zei donderdag dat ze Pheu Thai zal helpen bij het vormen van een regering.

UTN-woordvoerder Akaradej Wongpitakroj vertelde donderdag aan verslaggevers dat "United Thai Party samen met Pheu Thai tot de regering zal toetreden".

Thailand heeft meer dan vijf maanden onder een regering van lopende zaken doorgebracht nadat Pita Limjaroenrat, leider van de verkiezingswinnende Move Forward Party, tweemaal werd geblokkeerd in zijn poging om premier te worden.

De voormalige bondgenoot van Move Forward, de als tweede geplaatste Pheu Thai-partij, nam eerder deze maand de pogingen om een ​​regering te vormen over.

Pheu Thai is van plan vastgoedmagnaat Srettha Thavisin voor te dragen als premier in een stemming die gepland staat voor dinsdag (22 augustus) en heeft de steun nodig van meer dan de helft van de wetgevende macht met twee kamers.

De partij heeft de steun van 13 andere politieke partijen weten te vergaren, maar zal wel wat steun van de Senaat nodig hebben.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Tanakorn Panyadee
De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.