Phuket streeft ernaar een koolstofarme bestemming voor ecotoerisme te worden

PERSBERICHT:

BANGKOK (NNT) – De eilandprovincie Phuket probeert een koolstofarme bestemming te worden, met toekomstige ontwikkelingsplannen gericht op afvalbeheer en het verlagen van de uitstoot van broeikasgassen om ecotoerisme te bevorderen.

Volgens de gouverneur van Phuket, Narong Woonciew, hebben de provinciale autoriteiten onlangs gesprekken gevoerd met openbare en milieuagentschappen over het beheer van voedselverspilling en zijn ze overeengekomen om een ​​systematisch plan op te stellen dat alle partijen integreert om maximale duurzaamheid te garanderen.

Om het probleem van voedselverspilling aan te pakken, zal de Phuket Provinciale Administratieve Organisatie samenwerken met de gemeente Phuket om afvalbeheer te promoten bij lokale bewoners en bedrijven. De autoriteiten zijn van plan een platform te creëren dat gegevens en informatie over overtollig afval verzamelt, dat zal worden gebruikt om afvalverwijderingsplannen met grotere efficiëntie op te stellen.

Volgens gegevens uit 2019 stoot Phuket 3.1 miljoen ton kooldioxide per jaar uit. Autoriteiten maken zich zorgen over de toenemende uitstoot, aangezien wordt voorspeld dat dit cijfer zal stijgen tot ongeveer 4.6 miljoen ton in 2030. Een cruciale factor die hieraan bijdraagt, is het onvermogen van Phuket om afval te scheiden, waarvan 50% voedselverspilling is. Ambtenaren verklaarden dat het scheiden van afval een kosteneffectieve en milieuvriendelijke manier van afvalverwerking zou zijn.

Wattanapong Suksai, directeur van het Phuket Provincial Natural Resources and Environment Office, zei dat het kantoor werkt aan het verlagen van de uitstoot van broeikasgassen en het uitvoeren van actieplannen om de klimaatverandering aan te pakken. Hij zei dat de provincie werkt aan het terugdringen van broeikasgassen, met als doel de uitstoot van broeikasgassen in Phuket tegen 440,000 terug te brengen tot 2030 ton per jaar.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.