Ambtenaren inspecteren cannabiswinkels aan Bangla Road in Patong na virale video

Patong-

Relevante ambtenaren inspecteerden cannabiswinkels aan Bangla Road in Patong om te controleren op vergunningen en overtredingen van regels nadat een videoclip van buitenlanders die een machine gebruikten om cannabisrook over de straat te blazen, viraal ging op sociale media.

Op vrijdagavond (18 augustusth) inspecteerde een team van Phuket-functionarissen van het Kathu District Office, de politie van Patong en het Kathu District Public Health Office Bangla Road na de virale video. Cannabiswinkels aan Bangla Road lieten hun vergunningen controleren en werden eraan herinnerd dat roken in winkels tegen de regels is.

Weerawit Krueasombat, de president van de Patong Entertainment Business Association, vertelde The Phuket Express dat de buitenlanders in de videoclip content maakten om een ​​nieuwe maar onbekende cannabiswinkel te promoten in de buurt van Phuket International Airport in Thalang, die net is geopend. De politie heeft al contact met hen opgenomen om naar het politiebureau te komen om te worden beschuldigd van verschillende juridische aanklachten.

De heer Chalermpong Sangdee, de Move Forward-kandidaat voor kiesdistrict 2 van Phuket, vertelde de Phuket Express: "Ambtenaren proberen het juiste gebruik van cannabis te beheren, vooral als het gaat om eigenaars en dealers die buitenlanders zijn."

TPN Media merkt op dat legaal roken in het openbaar of in winkels, zelfs cannabiswinkels, in strijd is met de huidige regels en voorschriften. Technisch gezien is cannabisgebruik ook beperkt tot medicinaal gebruik en zou er een bevoegde arts nodig moeten zijn om toezicht te houden op elk gebruik. Deze regels zijn echter vrij los, aangezien cannabis alleen gedecriminaliseerd is, maar niet volledig legaal, aangezien politici blijven debatteren over de wet.

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.