NBTC breidt toezicht uit naar online videoplatforms

PERSBERICHT: 

De National Broadcasting and Telecommunications Commission (NBTC) heeft plannen aangekondigd om de reikwijdte van de regelgeving uit te breiden tot online-inhoud op video-on-demand (VOD) en platforms voor het delen van video's.

Volgens een NBTC-functionaris zal de subcommissie voor digitale platformcommunicatie volgende week bijeenkomen om strategieën te bespreken voor het reguleren van video-inhoud door zich te concentreren op serviceproviders.

De NBTC is voornemens regelgeving vast te stellen die gericht is op de rol van serviceproviders bij de verspreiding van inhoud, zonder in te grijpen in het creatieve proces van het genereren van inhoud. Platforms zoals YouTube, Facebook, Twitter, Line, TikTok, Netflix, iFlix, WeTV en Viu behoren tot de platforms die aan deze voorschriften zullen worden onderworpen.

De voorgestelde regelgeving is gebaseerd op de premisse dat dienstverleners de redactionele verantwoordelijkheid moeten nemen voor de inhoud die zij hosten en verspreiden via hun online platforms. Deze verschuiving in verantwoording heeft tot doel een meer verantwoorde benadering van het delen en streamen van inhoud te bevorderen.

Onder verwijzing naar artikel 7 van de NBTC-wet merkte de functionaris op dat de waakhond de bevoegdheid heeft om toezicht te houden op video-uitzendingen via digitale platforms. Hoewel de Electronic Transactions Development Agency vorig jaar een wet heeft ingevoerd die aanbieders van digitale video verplicht om hun diensten aan de dienst te melden, worden uitzonderingen toegestaan ​​als een andere wet hen rechtstreeks aansprakelijk stelt. Het NBTC stelt zich op als bevoegd gezag voor het toezicht op online video-uitzendingen.

Terwijl TikTok en Meta Thailand weigerden gedetailleerde opmerkingen over het plan te geven vanwege onvoldoende beschikbare informatie, sprak Pathompong Sirachairat, de CEO van Mono Max streaming videodienst, uit dat het bedrijf bereid is om te voldoen aan de komende NBTC-voorschriften.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.