Standbeeld in Bangkok veroorzaakt grote controverse

bangkok —

Boeddhistische mensen in Bangkok eisen de verwijdering van een groot, mystiek beeld dat volgens hen verontrustend en angstaanjagend is.

Het beeld, dat zich in een privégedeelte van het Night Bazaar Hotel in de wijk Huai Khwang bevindt, lijkt op een gevleugelde, zwarte waterspuwer met hoektanden en karmozijnrode klauwen. Aanbidders geloven dat het een god van rijkdom is, maar sommige boeddhisten zeggen dat het in tegenspraak is met de principes van hun religie.

Het beeld heet "Khru Kai Kaeo", en sommigen zeggen dat het een gerespecteerde leraar was van een overleden Khmer-koning. Er is echter geen melding gemaakt van dit cijfer in historische archieven.

Het standbeeld is de afgelopen maanden opgericht en heeft snel de aandacht getrokken van automobilisten en voorbijgangers op Ratchadaphisek Road, waar het hotel zich bevindt. Sommige mensen zeggen dat het dreigende uiterlijk van het beeld verontrustend is, terwijl anderen zich zorgen maken dat het onorthodoxe religieuze praktijken bevordert. Anderen zijn echter massaal toegestroomd om tot het standbeeld te bidden, in de overtuiging dat ze grote rijkdom zouden kunnen krijgen.

De Council of Artists Supporting Boeddhisme van Thailand heeft een klacht ingediend bij de Bangkok Metropolitan Administration (BMA) en eist de dringende verwijdering van het beeld. De raad zegt dat het beeld het publiek stoort en dat het overtuigingen promoot die niet in overeenstemming zijn met het boeddhisme.

Een andere groep, de National Thai People, heeft rechtstreeks een klacht ingediend bij de gouverneur van Bangkok, Chadchart Sittipunt. Ze beweren dat de aanbidders van het standbeeld van plan zijn om op de plek een dierenoffer te houden, maar zonder enig solide bewijs.

Gouverneur Chadchart heeft een ontmoeting gepland met de eigenaar van het Night Bazaar Hotel om de toenemende zorgen rond het standbeeld aan te pakken.

De zaak heeft geleid tot een debat over de rol van religie in het openbare leven in Thailand. Sommige mensen vinden dat het beeld moet worden verwijderd omdat het verontrustend en angstaanjagend is, terwijl anderen vinden dat het moet blijven staan ​​omdat het een kwestie van godsdienstvrijheid is.

De BMA zal naar verwachting in de komende dagen een beslissing nemen over het lot van het beeld. Naar verluidt zou het beeld vanwege zijn hoogte mogelijk in strijd zijn met bepaalde voorschriften. Het beeld is 6 meter hoog, wat volgens sommige aanhangers van het beeld veel kleiner is dan veel boeddhistische beelden.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op onze zusterwebsite The Pattaya News.

Abonneren
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij woont al ongeveer negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/