Kandidaat premier Pheu Thai heeft beschuldiging wegens illegale grondaankopen afgewezen

PERSBERICHT:

Srettha Thavisin, kandidaat-premier van de Pheu Thai-partij, verwierp de beschuldigingen dat vastgoedontwikkelaar Sansiri Plc tijdens zijn tijd als CEO van het bedrijf illegale landaankopen had gedaan voor een stuk land in Bangkok.

Srettha's reactie volgt op beschuldigingen van de prominente klokkenluider Chuwit Kamolvisit dat Sansiri een illegale grondaankoop heeft gedaan met behulp van genomineerden voor zijn Khun by Yoo luxe condominium. Chuwit beweerde dat de projectontwikkelaar een genomineerd bedrijf gebruikte om een ​​lening van 2016 miljard baht af te sluiten om het stuk land in de wijk Thong Lor in Bangkok in 565 te kopen. Het genomineerde bedrijf betaalde de verkoper XNUMX miljoen baht, maar het gebruik voor het resterende leningsaldo is niet opgehelderd.

In reactie op de aantijging stelde Srettha dat de projectontwikkelaar de grond transparant tegen marktprijs heeft gebracht. Hij voegde eraan toe dat zijn management van Sansiri werd erkend voor goed ondernemingsbestuur en verwelkomde elk onderzoek op basis van feiten en goede bedoelingen.

Het ontslag door de premierskandidaat komt overeen met de verklaring van Sansiri aan de Stock Exchange of Thailand, die de aantijgingen van Chuwit ontkende. De projectontwikkelaar zei dat de prijs die aan de verkoper, N&N Asset Co Ltd, was betaald, onjuist was opgegeven en dat de bewering niet geloofwaardig was. Sansiri zei dat zijn grondaankoopprocedures legitiem zijn en dat elke stap verantwoordelijk en transparant is.

De beschuldiging was de tweede beschuldiging van de klokkenluider tegen de Pheu Thai-kandidaat, na de eerdere beschuldiging van ontduiking van grondbelasting. De premier-kandidaat heeft onlangs zijn advocaat opgedragen een rechtszaak aan te spannen tegen de prominente klokkenluider wegens laster over de kwestie.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.