Vrouw gearresteerd in Patong wegens vermeende fraude met spaargeld van 12 miljoen baht

Patong-

In Patong is een vrouw gearresteerd nadat ze naar verluidt betrokken was bij de fraude van een dorpsspaargroep waarbij meer dan 12 miljoen baht was gemoeid.

Het Central Investigation Bureau (CIB) vertelde TPN-media dat ze deze week mevrouw Orawan (haar leeftijd werd niet door de politie gegeven) hadden gearresteerd in een restaurant in Patong. Ze wordt beschuldigd van diefstal en oplichting.

Mevr. Orawan zat in het leencomité van een dorpsspaargroep in Narathiwat. Er zijn in totaal 560 leden in de groep. In december 2020 moest de groep dividenden uitkeren aan alle leden. Mevrouw Orawan zou valse documenten hebben gemaakt en leden hebben valse bankrekeningen. Ze gebruikte het geld van de groep voor zichzelf wat in totaal ruim 12 miljoen baht was.

Nadat andere commissieleden erachter kwamen, dienden ze een rapport in bij de Tan Yong-politie in Narathiwat.

Orawan heeft niet onmiddellijk een pleidooi gehouden of de beschuldigingen behandeld.

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.