Gezochte Australische drugsverdachte gearresteerd in Phuket

FOTO: Kom Tsjaad Luek

Phuket -

Een gezochte Australische drugsverdachte is gearresteerd in een luxe villa in Phuket.

Het Royal Thai Immigration Bureau vertelde TPN-media dat ze waren benaderd door de LESALAN-operatie van de Australische politie. Verschillende verdachten die naar verluidt betrokken waren bij illegale drugs en wapens ontsnapten onlangs aan vervolging uit Australië. Een van de verdachten was naar Thailand gevlucht en werd alleen geïdentificeerd als meneer Robert. (Zijn volledige naam en leeftijd werden niet gegeven door relevante wetshandhavers).

Immigratieambtenaren ontdekten dat meneer Robert langdurig in Phuket verbleef met een onderwijsvisum, maar niet echt naar lessen of scholen ging. Hij verstopte zich in Phuket en liet zijn onbekende Australische vriendin alle documenten voor hem verwerken en boodschappen doen. Naar verluidt veranderde hij regelmatig van adres om arrestatie te voorkomen en hield hij zich zeer onopvallend, meestal thuisblijvend.

Agenten vonden hem uiteindelijk eerder deze week in een luxe villa in de buurt van een berg in Rawai, Mueang Phuket, waar hij werd gearresteerd terwijl hij met zijn vriendin was. Hij werd naar het Phuket Immigration Office gebracht en zal naar de Australische politie worden teruggestuurd.

Het is op dit moment onduidelijk of zijn vriendin ook zal worden aangeklaagd voor medeplichtigheid aan een vermeende crimineel. De Royal Thai Immigration Police heeft niet bekendgemaakt hoe ze Robert hebben gevonden, ondanks zijn beste pogingen om zich voor de gerechtelijke autoriteiten te verbergen.

Robert sprak niet met de pers en gaf geen verklaring af over zijn pleidooi voor de vermeende beschuldigingen.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vijf jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.