Meteorologische Dienst waarschuwt voor zware stormen in heel Thailand

PERSBERICHT:

De Thaise Meteorologische Dienst (TMD) heeft een waarschuwing afgegeven voor zware tot hevige regenval in de noordelijke, noordoostelijke, oostelijke, zuidelijke en kustgebieden van het koninkrijk.

Bewoners in deze gebieden wordt dringend verzocht voorzichtig te zijn met mogelijke gevaren als gevolg van zware en intense regenval, die kan leiden tot plotselinge plotselinge overstromingen en het wegvloeien van boswater, vooral in glooiende gebieden nabij waterwegen en laaglandgebieden. Extra voorzichtigheid is geboden voor reizigers die door gebieden met onweer reizen.

In Bangkok en omgeving is er 60% kans op onweer, vooral in de middag en avond. De laagste temperaturen zullen naar verwachting variëren van 27-28 graden Celsius, terwijl de hoogste tussen 33-36 graden Celsius zal zijn.

Intense winden zijn gaan afnemen boven de Andamanse Zee en de Golf van Thailand. Voor de bovenste delen van de Andamanse Zee en de Golf van Thailand kunnen de golven echter wel 2 meter hoog worden en zelfs meer dan 2 meter in gebieden met onweer. Zeevarenden in deze gebieden wordt geadviseerd om voorzichtig te navigeren en stormachtige wateren te vermijden.

Bovendien bedekt de krachtige tropische storm Lan momenteel het zuidelijke deel van Japan en trekt naar verwachting binnenkort door het land. Reizigers naar getroffen gebieden wordt geadviseerd om de weersomstandigheden te controleren voordat ze in deze periode vertrekken.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vijf jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.