EC adviseert om aanklacht tegen Move Forward Leader in te trekken

PERSBERICHT:

Een onderzoekscommissie heeft de Kiescommissie (EC) geadviseerd de vermeende schending van de kieswet aanklachten tegen Pita Limjaroenrat, de leider van de Move Forward Party, af te wijzen. De beschuldigingen waren gericht op beschuldigingen dat Pita aandelen had in het mediabedrijf iTV terwijl hij zich kandidaat stelde voor de algemene verkiezingen van 14 mei.

Een EC-functionaris onthulde dat het onderzoek van de commissie onvoldoende bewijs vond om afdoende te bewijzen dat iTV operationeel was en inkomsten genereerde in de periode dat Pita zijn verkiezingskandidaat begin april indiende.

De commissie benadrukte de vereiste, volgens artikel 151 van de Kieswet, voor ondubbelzinnig en onweerlegbaar bewijs van Pita's voortdurende eigendom van aandelen in het mediabedrijf om hem te diskwalificeren voor de verkiezing.

De secretaris-generaal van de EC heeft de bevindingen en aanbevelingen van de commissie ontvangen en de zaak zal voor verdere evaluatie worden doorverwezen naar een subcommissie. Tijdens deze fase kan Pita Limjaroenrat worden opgeroepen om te getuigen voor het panel.

De EC-functionaris zei dat de subcommissie er ook voor zou kunnen kiezen om elke beslissing uit te stellen totdat het Grondwettelijk Hof een uitspraak doet over de parlementaire status van Pita.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.