Phuket Eyes Russische toeristische boom in het komende seizoen

PERSBERICHT:

De Phuket Tourist Association (PTA) heeft in samenwerking met de Tourism Authority of Thailand (TAT) Moscow Office en met de steun van de Phuket Provinciale Administratieve Organisatie op 1 augustus 2023 een roadshow georganiseerd om het toerisme in St. Petersburg, Rusland, te stimuleren.

De heer Pongsura Kupongsakorn, secretaris van de president van de provinciale administratieve organisatie van Phuket, leidde samen met hoge ambtenaren en drie andere vertegenwoordigers het team in samenwerking met de president van de PTA en lokale ondernemers om het evenement bij te wonen.

In 2023 stond de Russische markt op de eerste plaats voor Phuket, met ongeveer 448,000 Russische toeristen die van januari tot juli naar Phuket reisden, een groei van 110% ten opzichte van 2019.

Aan het evenement namen 25 bedrijven uit hotels, zeereisorganisaties en toeristische attracties in Phuket deel. Bovendien namen meer dan 65 vertegenwoordigers van Russische reisbureaus in St. Petersburg deel aan het evenement, wat op grote belangstelling kon rekenen. Deze bureaus hebben actief navraag gedaan en plannen gemaakt voor het komende seizoen. Daarnaast bevatte het evenement updates over Phuket en was er ook een loterij voor gelukkige reisvertegenwoordigers.

De heer Pongsura Kupongsakorn, secretaris van de voorzitter van de Provinciale Administratieve Organisatie, merkte op: “We zijn ervan overtuigd dat Russische toeristen in het komende seizoen nieuwe records zullen vestigen en de voorgaande jaren zullen overtreffen. We verwachten een economische waarde van ongeveer 61.6 miljard baht te genereren. We zijn verheugd om het voortdurende positieve herstel van de toeristische sector te zien en willen graag dat de mensen van Phuket zich voorbereiden om uitstekende gastheren te zijn voor onze internationale gasten.”

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.