Vooruit MP verontschuldigt zich voor incident in Ekkamai Restaurant

PERSBERICHT:

Vooruit MP Chorayuth Chaturapornprasithas bood een openbare verontschuldiging aan na beschuldigingen van zijn betrokkenheid bij een vechtpartij die plaatsvond in de vroege uren van 4 augustus in een eetcafé in de wijk Ekkamai in Bangkok.

Chorayuth is naar Facebook gegaan om zichzelf te verdedigen tegen online beschuldigingen en beweert dat hij noch de vechtpartij heeft geïnitieerd, noch de betrokken onbekende man heeft aangevallen. In plaats daarvan beweerde hij het slachtoffer te zijn van een niet-uitgelokte aanval.

Het parlementslid vertelde over de gebeurtenissen en legde uit dat hij met een groep vrienden genoot van een laat diner in zijn vaste eetgelegenheid op Ekkamai. Er ontstonden problemen toen een persoon hun tafel naderde voor een kort gesprek, dat escaleerde toen de man tegen een stoel schopte en terugkeerde naar zijn eigen tafel. Vervolgens benaderde hij hun groep opnieuw, naar verluidt een vrouw binnen de partij van Chorayuth lastiggevallen.

Chorayuth verklaarde dat hij tussenbeide kwam om de vrouw te beschermen tegen verdere pesterijen. Deze tussenkomst leidde er echter blijkbaar toe dat de man hem fysiek mishandelde met klappen en stoten. In reactie daarop verklaarde Chorayuth dat hij instinctief handelde en wraak nam op zijn aanvaller.

Ondertussen deelde Supawadee Tungprom, de vrouw die het doelwit was van de woordenwisseling, haar mening op Facebook. Ze beweerde dat ze de betrokken man niet eerder kende, die ze ervan beschuldigde zijn handen in haar nek te leggen.

Lokale autoriteiten werden ter plaatse geroepen en uiteindelijk werd de situatie in der minne opgelost. De vermeende aanvaller verontschuldigde zich bij Supawadee en stemde ermee in geen juridische stappen te ondernemen tegen Chorayuth. Terwijl het incident de aandacht trekt en de video blijft circuleren op sociale media, worden de reactie van het Move Forward-parlementslid en de vreedzame oplossing van de woordenwisseling besproken binnen zowel lokale als bredere online gemeenschappen.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Vergelijkbare artikelen:

De partijlijst van de Move Forward Party, toekomstig parlementslid, mevrouw Nateepat Kulsetthasith, 46, heeft dinsdag (16 mei) ontslag genomen uit de partijth) nadat ze in Bangkok was gearresteerd wegens rijden onder invloed.

Toekomstig lid van de partijlijst van de Move Forward Party die dinsdag (16 mei) ontslag heeft genomen bij de partijth) is officieel aangeklaagd voor rijden onder invloed in Bangkok.

Een vrouw is naar verluidt aangevallen door haar vriend in Chonburi, die in Bangkok parlementslid is van de Move Forward Party.

Een parlementslid in Bangkok van de Move Forward Party gaf toe dat hij onlangs een vrouw had aangevallen in Chonburi terwijl hij tussen Pattaya en Sri Racha reisde.

Een vrouw die een Bangkok-parlementslid van de Move Forward Party beschuldigde van fysiek geweld, heeft alle politierapporten tegen hem ingetrokken. 

Rayongs kiesdistrict 3 Parlementslid (MP), Nakhonchai Khunnarong, kondigde zijn ontslag aan nadat de verkiezingscommissie van Rayong de verkiezingscommissie had verzocht hem te diskwalificeren.

Afbeelding na berichtinhoud
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.