Man gearresteerd in Phuket wegens vermeende betrokkenheid bij zwendel met landapplicaties

Phuket -

Een man werd gearresteerd in Phuket nadat hij naar verluidt betrokken was bij een zwendel voor het aanvragen van landleningen waarbij een slachtoffer ongeveer een miljoen baht of 30,000 USD verloor.

Dat heeft de Thaise cyberpolitie op zaterdag (12 augustus) aan Phuket Express verteldth) arresteerden ze een man die alleen geïdentificeerd was als de heer Winat, 25, in een warenhuis in Thalang. De arrestatie kwam nadat de provinciale rechtbank van Nonthaburi op 19 juli 2023 een arrestatiebevel had uitgevaardigd voor Winat wegens fraude.

Winat zou betrokken zijn geweest bij oplichters die slachtoffers misleidden om een ​​valse applicatie van het Land Department genaamd 'SmartLand' te downloaden. Een niet-geïdentificeerd vrouwelijk slachtoffer, dat ook een redelijk bekende nieuwslezer van de Thaise media is, had ongeveer een miljoen baht verloren nadat ze de aanvraag had gedownload en valse informatie over landleningen had ingevuld, waarbij ze geld had gestuurd als eerste verwerking en aanbetalingen.

Het land was natuurlijk nep en de oplichters verdwenen nadat ze het geld hadden ontvangen.

Andere verdachten die betrokken zijn bij deze specifieke zwendel worden nog steeds gezocht door de Thaise cyberpolitie. Winat heeft niet meteen een pleidooi gehouden of een verklaring afgelegd over de aantijgingen tegen hem. Het was niet meteen bekend of hij een advocaat had.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.