Viraal incident met Chinese toerist op de luchthaven van Bangkok veroorzaakt grote online chatter

bangkok —

Een boze Chinese toerist probeerde woensdagavond 9 augustus de toeristenpolitie op Don Mueang International Airport te raken met een skateboard nadat hij niet aan boord van een vliegtuig naar China mocht stappen.

Het incident ging het afgelopen weekend viraal en leidde tot veel reacties en meningen op sociale media, waarvan velen kritisch waren over hoe de Thaise politie op het incident reageerde. De politie bagatelliseerde het incident echter en verklaarde dat ze voorzichtig waren en de situatie aan het onderzoeken waren.

De toerist werd alleen geïdentificeerd als meneer Chen, 45, en veroorzaakte een scène op het drukke vliegveld van Bangkok nadat de luchtvaartmaatschappij woensdag rond middernacht een wijziging van de gate voor zijn vlucht aankondigde.

Dit maakte de toerist woedend, die vervolgens in de vertrekhal voor opschudding begon te zorgen door te schreeuwen. Vanwege veiligheidsoverwegingen besloot de gezagvoerder van zijn vlucht hem de toegang tot het vliegtuig te ontzeggen, wat hem nog meer boos maakte. Taalbarrières verergerden ook de situatie.

Twee toeristenpolitieagenten op het vliegveld benaderden vervolgens de Chinese toerist om hem te kalmeren, maar hij probeerde hen herhaaldelijk te raken met een skateboard dat hij bij zich had. Hij raakte ze echter niet echt.

Hij deed ook alsof hij met zijn been naar het gezicht van een van de politieagenten zwaaide, maar de agent hield voet bij stuk. Uiteindelijk werd hij naar buiten geëscorteerd zonder schade aan te richten aan de luchthaven.

Naar verluidt kreeg de toerist na wat gesprekken met de luchtvaartmaatschappij een ticket naar zijn land en verliet hij Thailand op donderdag 10 augustus. Zijn driftbui werd door enkele passagiers opgenomen en op TikTok gepost, waarna netizens naar verluidt de politieagenten bekritiseerden vanwege hun schijnbare besluiteloosheid bij het omgaan met de situatie.

De politie zei echter dat ze kalm waren en discretie gebruikten, waardoor niemand gewond raakte. Ze bagatelliseerden het incident ook en verklaarden dat het geen groot probleem was en dat de man zojuist zijn geduld had verloren.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op onze zusterwebsite The Pattaya News.

Abonneren
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij woont al ongeveer negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/