Top nationale Thailand-verhalen van de afgelopen week: gelukkige moederdag en meer

Hier is een blik op de beste NATIONALE Thailand-verhalen, gekozen door ons Pattaya News/TPN National-team, van de afgelopen week, maandag 7 augustus 2023, tot zondag 13 augustus 2023.

Ze zijn niet op een bepaald niveau van belangrijkheid, maar staan ​​vermeld in volgorde van publicatiedatum.

Laten we beginnen en kijken wat de topverhalen waren!
  1. Het forensisch team heeft bevestigd dat de lichaamsdelen die zijn gevonden op een stortplaats op Surat Thani, het zuidelijke toeristische eiland van Thailand, Pha Ngan, behoren tot een Colombiaanse man die vermoedelijk is vermoord door zijn Spaanse minnaar.

Uit de resultaten van de DNA-analyse bleek dat de lichaamsdelen toebehoorden aan de heer Edwin Miguel Arrieta Arteaga, een 44-jarige Colombiaanse geslachtsaanpassende chirurg.

2. De tweede zoon van Zijne Koninklijke Majesteit Koning Maha Vajiralongkorn heeft na 27 jaar Thailand bezocht.

Hij vertelde de internationale pers over zijn bezoek aan Thailand "Mijn droom is uitgekomen".

3. Een Iraakse man werd gearresteerd in Kanchanaburi, West-Thailand, omdat hij zijn wettelijke visum om in Thailand te blijven met vijftien jaar had overschreden.

De 43-jarige Iraakse man kwam in mei 2008 Thailand binnen met een NON-B visum. Zijn visum was verlopen in augustus 2008. Hij had nu een overschrijding van 5,468 dagen.

4. In Thailand is 12 augustus een dag van dubbel feest, waarbij de betekenis van moederschap en koninklijke bewondering met elkaar verweven zijn.

The Pattaya News en TPN-media zeggen lang leve de koningin-moeder, gelukkige verjaardag en gelukkige moederdag.

5. De Tourism Authority of Thailand (TAT) heeft onthuld dat de trend van de aankomst van Chinese toeristen in het land een consistente groei doormaakt als gevolg van een verkorting van het visumaanvraagproces.

TAT ontwikkelt een Visa Pre-Screening System (VPSS) om de visumverwerking voor Chinese reisgroepen te versnellen. De VPSS streeft ernaar de verwerkingstijd van visa nog verder terug te brengen tot slechts 3-5 dagen

Dat was alles voor deze week, zoals altijd bedankt voor jullie steun!
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.