Phuket waarschuwt deze week voor zware regenval en harde wind

Phuket -

Het Southern Meteorological Centre (West Coast) heeft maandag (14 augustus) een waarschuwing afgegeven voor zware regenval, sterke wind en hoge golven voor het Andaman-gebied, inclusief Phuket.

Van 14 augustus tot 15 augustusth, 2023 heerst een sterke zuidwestmoesson boven de Andamanse Zee en de zuidwestkust van Thailand. Dit kan in sommige gebieden voor hevige regenval zorgen. De getroffen gebieden zijn Ranong, Phang Nga, Phuket, Krabi, Trang en Satun. Mensen moeten zich bewust zijn van mogelijke zware weersomstandigheden.

Golven in de Andamanse Zee zijn tot drie meter hoog en meer dan drie meter hoog in onweersgebieden. Alle schepen moeten voorzichtig varen en gebieden met onweer vermijden. Kleine boten moeten aan de wal worden gehouden.

Afbeelding na berichtinhoud
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.