Phuket's grootste verhalen van de afgelopen week: Egyptische kapper gearresteerd, Duitse man verdrinkt en meer 

Hallo, Phuket Express-lezers en supporters!

Het volgende is ons wekelijkse artikel waarin we de belangrijkste lokale verhalen in ons gebied van Phuket van de afgelopen week belichten. Het aantal verhalen verschilt van week tot week.

Deze worden gekozen en samengesteld door onze redactie en zijn ontworpen voor onze lezers om snel een "inhaalslag" te krijgen van belangrijke verhalen die ze misschien hebben gemist. We publiceren dagelijks veel verhalen en het is gemakkelijk om belangrijke gebeurtenissen of veranderingen in ons gebied uit het oog te verliezen. We doen nationale samenvattingen in een apart artikel, dit zijn alleen de beste lokale verhalen in de provincie Phuket.

Ze staan ​​niet in een bepaalde volgorde van belangrijkheid, maar ongeveer in volgorde van publicatie. Deze zijn van maandag 7 augustus 2023 tot en met zondag 13 augustus 2023.

Laten we beginnen en kijken wat de beste lokale verhalen waren!

  1. Een Egyptische man en een Thaise vrouwelijke eigenaar zijn gearresteerd in een kapperszaak in Patong.

De Phuket Express merkt op dat kappers en salonpersoneel een beschermd Thais beroep zijn en dat buitenlanders niet op dit gebied kunnen werken of hiervoor een werkvergunning kunnen krijgen.

2. Het Phuket Marine Office diende een rapport in voor juridische stappen tegen een boot die olie in zee had geloosd.

Iedereen die olie in zee loost, kan tot drie jaar gevangenisstraf of een boete van maximaal 60,000 baht of beide krijgen. Ook moeten zij de kosten betalen van het opruimen van de schade veroorzaakt door de vrijgekomen olie.

3. Een vrouw werd gearresteerd nadat ze naar verluidt zonder toestemming een massagesalon zonder vergunning had geopend en een minderjarige had laten werken.

De politie van Patong vertelde de Phuket Express dat minderjarigen niet gekwalificeerd zijn om in massagesalons te werken.

4. Een 52-jarige Duitse man is verdronken nadat hij met zijn 11-jarige zoon ging zwemmen bij Karon Beach.

Dit is de zesde verdrinking op de stranden van Phuket in slechts een paar weken tijd, vijf van hen buitenlandse toeristen.

5. Een Britse toerist riep om hulp nadat een bootkapitein bewusteloos viel terwijl ze samen in zee waren in Phang Nga.

Een mannelijke Britse toerist had hulp ingeroepen en vertelde de toeristenpolitie over het probleem bij het meldpunt 1155.

Dat was alles voor deze week, zoals altijd bedankt voor jullie steun!

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.