Thailand verbetert proces voor Chinese toeristenvisa

nationaal —

De Tourism Authority of Thailand (TAT) heeft onthuld dat de trend van de aankomst van Chinese toeristen in het land een consistente groei doormaakt als gevolg van een verkorting van het visumaanvraagproces.

TAT-gouverneur Yuthasak Supasorn verklaarde dat het aantal Chinese toeristen dat Thailand binnenkomt momenteel is gestegen tot 400,000 per maand, vergeleken met het vorige cijfer van ongeveer 300,000 per maand. Deze groei zal naar verwachting binnenkort oplopen tot 500,000 per maand, wat een organische expansie betekent in overeenstemming met het toeristische hoogseizoen.

De stijging van de cijfers volgt op een herziening door het ministerie van Buitenlandse Zaken om het visumaanvraagproces voor Chinese toeristen te stroomlijnen. Het nieuwe proces vereist slechts zes documenten, zoals een paspoort, foto en vliegticket, waardoor de verwerkingstijd wordt verkort tot slechts 7 dagen van maximaal 14 dagen.

"Ons doel voor het jaar 2023 is vastgesteld op 25 miljoen internationale bezoekers, met de mogelijkheid om 28-30 miljoen te bereiken, afhankelijk van het groeitempo van de Chinese markt", aldus Yuthasak. "We hebben er ook alle vertrouwen in dat we de doelstelling van 4 miljoen Chinese bezoekers in 2023 zullen halen. Het bereiken van de doelstelling van 5 miljoen blijft afhankelijk van de uitkomst van het hoogseizoen, met name tijdens de aankomende oktober, die samenvalt met China's lange vakantie."

Yuthasak benadrukte verder dat de lange verwerkingstijd voor visumgoedkeuringen rechtstreeks van invloed is op de luchtvaartindustrie.

Als gevolg hiervan ontwikkelt TAT een Visa Pre-Screening System (VPSS) om de visumverwerking voor Chinese reisgroepen te versnellen. De VPSS zal ernaar streven de verwerkingstijd van visa nog verder terug te brengen tot slechts 3-5 dagen, zei hij.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op onze zusterwebsite The Pattaya News.

Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij woont al ongeveer negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/