De luchthaven Suvarnabhumi in Bangkok bereidt zich voor op een zachte opening van de nieuwe terminal in september

Minister-president, generaal Prayut Chan-o-cha, heeft een grondige inspectie uitgevoerd van de nieuwe Satellite Airport Terminal 1 (SAT-1) op Suvarnabhumi Airport, voorafgaand aan de verwachte zachte lancering volgende maand. Hij werd vergezeld door prominente kabinetsleden, waaronder minister van Volksgezondheid Anutin Charnvirakul en minister van Binnenlandse Zaken generaal Anupong Paojinda.

Tijdens het bezoek maakte generaal Prayut een ritje op de Automated People Mover (APM)-trein, die de nieuwe terminal gemakkelijk verbindt met de primaire passagiersterminal.

De premier zei dat zijn bezoek bedoeld was om een ​​update te geven over de voortgang van de bouw van fase 2 binnen het ontwikkelingsplan van Suvarnabhumi Airport, waarbij hij zich met name concentreerde op de aanstaande SAT-1-terminal. De terminal, klaar voor een zachte opening in september, zal de passagiersafhandelingscapaciteit van de luchthaven aanzienlijk vergroten. De faciliteit zal naar verwachting jaarlijks ongeveer 15 miljoen passagiers herbergen, waardoor de totale capaciteit van de luchthaven wordt verhoogd tot een totaal van 60 miljoen passagiers per jaar.

Generaal Prayut maakte verder bekend dat de delegatie was ingelicht over de status van de aanleg van de derde landingsbaan, die al voor 73% voltooid is. Deze nieuwe landingsbaan moet volgend jaar in juli operationeel zijn. Met de voltooiing zal Suvarnabhumi Airport 94 vluchten per uur kunnen verwerken, een aanzienlijke toename ten opzichte van de huidige capaciteit van 68 vluchten per uur.

Volgens de details van plaatsvervangend regeringswoordvoerder Traisulee Traisaranakul, beschikt de SAT-1-terminal over 28 contactpoorten, waarvan er acht speciaal zijn ontworpen om plaats te bieden aan de ruime Code F-vliegtuigen, waaronder de A380 superjumbojets. Er zijn nog eens 20 gates bestemd voor Code E-vliegtuigen, zoals Boeing B747's. De terminal beslaat vier verdiepingen en heeft een totale vloeroppervlakte van 216,000 vierkante meter.

Traisulee Traisaranakul voegde eraan toe dat elke trein binnen het APM-systeem plaats biedt aan maximaal 210 passagiers en zo'n 6,000 passagiers per uur bedient.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid NNT.

De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij woont al ongeveer negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/