Britse toerist roept om hulp nadat kapitein bewusteloos is gevallen in de Phang Nga-zee

Phang Nga-

Een Britse toerist riep om hulp nadat een bootkapitein bewusteloos viel terwijl ze samen in zee waren in Phang Nga.

De toeristenpolitie van Phuket vertelde de Phuket Express op vrijdag (11 augustus) dat ze op de hoogte waren gebracht van het incident door hotline 1155 van de toeristenpolitie. Een mannelijke Britse toerist, die niet bij naam werd genoemd, had om hulp gebeld en vertelde de toeristenpolitie van Phuket dat hij een longtailboot had gehuurd met een bootkapitein van de An Pao Pier op het Yao Noi-eiland om andere eilanden in de buurt te bezoeken. De bootkapitein viel plotseling bewusteloos en kon de boot niet meer aan land sturen. De Britse toerist was niet getraind of zelfverzekerd genoeg om de boot alleen te besturen.

De Tourist Patrol Police nam contact op met een dorpshoofd, administratieve functionarissen en een reddingsteam. Ze gingen de zee in en vonden de boot en de toeristen op de boot werden veilig teruggebracht naar het land.

De bootkapitein werd met spoed naar het Koh Yao-ziekenhuis gebracht met een niet nader genoemd medisch noodgeval en zijn naam werd geheimgehouden vanwege zijn medische privacy.

De toeristen bedankten de betrokken instanties voor de snelle reactie en hulp.

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.