Gelukkige verjaardag aan de koningin-moeder en gelukkige moederdag in Thailand!

nationaal —

In Thailand is 12 augustus een dag van dubbel feest, waarbij de betekenis van moederschap en koninklijke bewondering met elkaar verweven zijn.

Op deze dag valt Thaise Moederdag samen met de 91e verjaardag van de koningin-moeder, Hare Majesteit Koningin Sirikit, wat een oprechte gelegenheid creëert die het land in blauwtinten zal kleuren.

De dag wordt beschouwd als een nationale feestdag en wordt sinds 1976 jaarlijks landelijk gevierd tijdens het bewind van Zijne Koninklijke Majesteit Koning Bhumibol Adulyadej de Grote (Rama 9).

Terwijl de natie moederfiguren eert, komen de straten tot leven met blauwe decoraties, die de stad verlichten in een stralende vertoon van eenheid en liefde. De kleur blauw, geassocieerd met de koningin, dient als een symbool van het diepe respect en de eerbied die de Thaise mensen hebben voor hun monarchie en moeders.

Bovendien krijgt de viering van dit jaar een extra laagje vreugde omdat het in het weekend valt, waardoor families en vrienden ruimschoots de tijd hebben om samen te komen en de moederlijke invloeden in hun leven te eren. Bovendien is de volgende maandag, 14 augustus, ook aangewezen als vervangende feestdag om ervoor te zorgen dat de festiviteiten en uitingen van dankbaarheid zich uitstrekken tot na het weekend.

In tegenstelling tot de voorgaande religieuze zesdaagse feestdag die gepaard ging met een verkoopverbod voor alcohol, zullen dergelijke beperkingen tijdens deze aanstaande Thaise feestviering niet worden opgelegd.

Hoewel de sfeer qua regelgeving misschien meer ontspannen is, is het belangrijk op te merken dat verschillende overheidsinstellingen en verschillende banken, waaronder de Thaise immigratiedienst, gesloten zullen blijven voor de duur van deze driedaagse vakantie.

Tot slot, namens het personeel van The Pattaya News en TPN media, lang leve de koningin-moeder, gelukkige verjaardag en gelukkige moederdag. Wij wensen u een fijne tijd tijdens dit feestelijke weekend!

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op onze zusterwebsite The Pattaya News.

Inschrijven
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij woont al ongeveer negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/