EXAT initieert openbare hoorzittingen voor snelwegproject Koh Samui-vasteland

PERSBERICHT:

De Expressway Authority of Thailand (EXAT) heeft een plan aangekondigd om een ​​uitgebreid onderzoek uit te voeren naar mogelijke routes voor een baanbrekende snelweg die een vitale verbinding tot stand zou brengen tussen het pittoreske Koh Samui en het vasteland van de provincie Surat Thani.

Het initiatief heeft tot doel de toegankelijkheid en connectiviteit met het beroemde eiland, dat algemeen bekend staat om zijn prachtige schoonheid en bloeiende toeristenindustrie, te verbeteren.

Als onderdeel van deze belangrijke onderneming heeft EXAT zeven mogelijke routes voor de voorgestelde snelweg geïdentificeerd. De autoriteit houdt naar verwachting haar inaugurele openbare hoorzitting op 14 augustus, waarin het de voor- en nadelen van elke mogelijke route zal presenteren aan de inwoners van de districten Don Sak, Khanom en Koh Samui, de gebieden waar de aanleg van de snelweg naar verwachting zal plaatsvinden. spelen zich af.

Volgens EXAT-gouverneur Surachet Laophulsuk zullen de komende openbare hoorzittingen cruciale aspecten bespreken, zoals de levensvatbaarheid van investeringen, economische implicaties en milieueffecten.

De snelweg zal, eenmaal gerealiseerd, naar verwachting aanzienlijke voordelen opleveren voor zowel het toerisme als het vervoer van goederen naar Koh Samui, het op één na grootste eiland van Thailand, na Phuket. Toegang tot het eiland is voornamelijk beperkt tot lucht- en zeeroutes.

De geplande routes, die afstanden van 22 tot 29 kilometer beslaan, zullen worden verbonden met Highway 4142 in het district Don Sak of Highway 4044 in het district Khanom, en zullen uiteindelijk worden verbonden met verschillende delen van Highway 4170 in het district Koh Samui.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.