UPDATE: Meer zeeschildpadden gevonden getroffen door olie in Phuket

Phuket -

In Phuket zijn meer zeeschildpadden aangetroffen die getroffen waren door olie in de zee.

Onze eerdere verhalen:

Op verschillende stranden in Thalang werden olievlekken gevonden, samen met een babyzeeschildpad die door de olie leek te zijn aangetast.

Het Phuket Marine Office diende een rapport in voor juridische stappen tegen een boot die olie in zee had geloosd.

In Phuket is een tweede zeeschildpad aangetroffen die getroffen was door olie in de zee. Mariene ecologen zeiden dat de lokale mariene hulpbronnen zwaar waren aangetast.

Het Phuket Marine Office heeft meer politierapporten ingediend voor juridische stappen tegen een boot die olie in zee heeft geloosd.

Bij Phuket zijn nog twee zeeschildpadden gevonden die getroffen waren door olie in de zee.

Nu voor de update:

Ambtenaren van het Department of Marine and Coastal Resources (DMCR) vertelden de Phuket Express dat ze door de lokale bevolking in Kata op de hoogte waren gebracht dat er een zeeschildpad was gevonden bedekt met olie op Kata Noi Beach.

Ze kwamen aan op het strand en vonden de jonge groene schildpad die 12.5 centimeter breed, 11.3 centimeter lang en 270 gram woog. De schildpad was zwak en uitgedroogd.

De schildpad werd gered en de olie werd verwijderd voordat hij naar het Sireetarn Marine Endangered Animals Rescue Center werd gebracht voor verdere medische behandeling.

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.