Verdachte gearresteerd in Phuket wegens betrokkenheid bij investeringszwendel

Phuket -

Een verdachte werd gearresteerd in Phuket en gaf aan de politie toe dat hij betrokken was bij een investeringszwendel met een schadevergoeding van meer dan een miljoen baht.

De politie van het Cyber ​​Crime Investigation Bureau vertelde de Phuket Express dat ze veel meldingen hadden ontvangen van slachtoffers die investeerden in een Crypto-handelsplatform. Een verdachte nam via Facebook contact met hen op en haalde hen via de 'Coinbase Wallet'-applicatie over om te investeren met hoge voordelen. Ze konden hun geld echter niet opnemen nadat ze hun investering hadden gedaan. De totale schade bedroeg meer dan 1,400,000 miljoen baht.

De politie zette haar onderzoek voort en arresteerde een verdachte die alleen geïdentificeerd was als de heer Tei, 25, in een huis in Wichit, Mueang Phuket. De arrestatie kwam nadat de provinciale rechtbank van Songkhla een arrestatiebevel tegen hem had uitgevaardigd wegens fraude en het importeren van valse informatie in online systemen. De verdachte heeft de beschuldiging toegegeven en vertelde de politie ook dat hij een bankrekening voor iemand anders had geopend, een zogenaamde paardenrekening, waarop hij 800 baht ontving.

De cybercriminaliteitspolitie vertelde de Phuket Express dat ze tot nu toe in totaal 11 verdachten van deze zwendel hebben gearresteerd. De Phuket Express merkt op dat vrij recente wetswijzigingen het voor mensen nu illegaal hebben gemaakt om bankrekeningen voor anderen te openen die worden gebruikt voor criminele activiteiten.

De politie heeft het Thaise publiek consequent gewaarschuwd om geen bankrekeningen te openen voor anderen, vooral voor vreemden, aangezien men nu wettelijk aansprakelijk kan worden gesteld voor alles wat de ontvanger met de rekening doet.

Gelijkaardig incident:

In Phuket is een man gearresteerd voor het openen van een bankrekening, een paardenrekening genaamd, voor oplichters van beleggingsfondsen.

Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.