Soi Dog Foundation voert jaarlijkse vaccinatiecampagnes uit in Phuket Stray Dog Shelter

PERSBERICHT:

Soi Dog Foundation voert jaarlijkse vaccinatiecampagne uit bij Phuket Stray Dog Shelter, dringt aan op verantwoord huisdierbezit.

Soi Dog Foundation voerde deze maand haar jaarlijkse vaccinatiecampagne uit in de Phuket Stray Dog Shelter in Thalang – ook wel bekend als het overheidshondenpond of GDP.

In samenwerking met het Phuket Provincial Livestock Office zijn alle 847 honden in het asiel gevaccineerd zes veel voorkomende ziekten, waaronder hondsdolheid, hondenziekte en parvovirus, evenals beschermd tegen teken, vlooien en parasieten. 

De vaccinatiecampagne maakt deel uit van de langdurige inzet van Soi Dog voor de gezondheid en het welzijn van de honden in het asiel en draagt ​​ook bij aan een bredere inspanning van verschillende instanties om Phuket tegen het einde van het jaar de eerste hondsdolheidsvrije provincie van Thailand te maken. 

Naast jaarlijkse vaccinaties de stichting stuurt wekelijks veterinair personeel naar het asiel en dagelijks outreach-personeel om ervoor te zorgen dat alle honden die daar gehuisvest zijn worden gesteriliseerd/gecastreerd, ontwormd, beschermd tegen teken en vlooien en behandeld voor gezondheidsproblemen, met de meest voorkomende zijnde hondenbijtwonden, schurft en diarree. Honden die aan ernstigere aandoeningen lijden, worden voor verdere behandeling overgebracht naar het Soi Dog-ziekenhuis in het nabijgelegen Mai Khao. 

Sprekend over de verbeteringen die hij in het asiel heeft gezien, De heer Suthat Niyomthai, directeur van het Phuket Provincial Livestock Office, zei: “Het asiel stelt alles in het werk om het hondenwelzijn te verbeteren. Er wordt beter schoongemaakt en de honden zijn over het algemeen in goede gezondheid.

"Vaccinatie is een belangrijk element om het welzijn van de hond te behouden, immuniteit op te bouwen en de kans te vergroten dat iemand ze adopteert," voegde hij eraan toe.

Hoewel er nog steeds verbeteringen worden aangebracht, is de stichting vastbesloten in haar standpunt dat opvang niet het antwoord is op de overbevolking van zwerfdieren en dat de primaire focus moet liggen op sterilisatie en onderwijs, met name op het gebied van verantwoord huisdierbezit.  

“Veel van de honden die in de Phuket Stray Dog Shelter gehuisvest zijn, zijn verlaten huisdieren, en we hebben keer op keer gezien dat deze honden het vreselijk vergaan in een opvangomgeving. 'S Nachts van het middelpunt van de belangstelling in een comfortabel huis naar een van de honderden honden in een betonnen gebouw gaan, is buitengewoon stressvol voor hen', zegt Louise Rose, CEO van Soi Dog.

“We dringen er bij iedereen die overweegt een hond in hun gezin op te nemen ten zeerste aan om er eerst absoluut zeker van te zijn dat ze hun hele leven in de behoeften van die hond kunnen voorzien, zodat ze dit lot niet ondergaan. 

"Geen enkele hond wil of verdient het om in een asiel te zitten", voegde ze eraan toe. 

Het voorgaande is een persbericht gepubliceerd met volledige toestemming en autorisatie van de organisatie(s) vermeld in het PR-materiaal en TPN-media. De uitspraken, gedachten en meningen van de bij het persbericht betrokken organisatie zijn geheel van henzelf en hoeven niet per se die van TPN media en haar medewerkers weer te geven.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.