OERC zegt dat elektriciteitstariefmaatregelen de vorming van een nieuwe regering vereisen

PERSBERICHT:

Het Office of the Energy Regulatory Commission (OERC) heeft het belang benadrukt van een nieuwe regering die besluiten neemt over aanvullende verlagingen van de elektriciteitstarieven.

Na een verzoek van de Joint Standing Committee on Commerce, Industry and Banking aan de OERC om haar elektriciteitstarieven te verlagen tot 4.25 baht per eenheid, zei de secretaris-generaal van de OERC, Komkrit Tantravanich, dat de OERC momenteel niet over voldoende middelen beschikt om dit te doen.

Hij legde uit dat voor een verlaging van de elektriciteitstarieven met 1 satang een aanzienlijk budget van 500 tot 600 miljoen baht nodig zou zijn. Om het tarief met nog eens 20 satang te verlagen, zou de OERC een immens budget van ongeveer 15 miljard baht nodig hebben. De financiële implicaties onderstrepen het belang van goedkeuring door de overheid bij het nemen van dergelijke beslissingen.

De secretaris-generaal merkte op dat de EGAT de OERC onlangs heeft geïnformeerd over een mogelijke vermindering van de elektriciteitsopwekking door hydro-elektrische dammen in Laos voor het komende jaar als gevolg van de heersende verwachte droogte. Deze situatie zou EGAT ertoe kunnen aanzetten zijn energieproductiemethoden te wijzigen en meer afhankelijk te worden van LNG en steenkool om het verwachte tekort te compenseren.

Gezien deze problemen, evenals de financiële gevolgen van tariefwijzigingen, blijft de OERC erop gericht ervoor te zorgen dat besluiten over verlagingen van de energietarieven in nauwe samenwerking met de nieuwe regering worden genomen.

De economische levensvatbaarheid en bredere implicaties van dergelijke reducties benadrukken het belang van gezamenlijke inspanningen tussen de OERC en de overheid om een ​​stabiele en duurzame energietoekomst voor de natie te verzekeren.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vijf jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.