Move Forward komt bijeen om toekomstig beleid te bespreken

PERSBERICHT:

Tijdens een recente bijeenkomst van de Move Forward Party kregen parlementsleden (MP's) uit verschillende districten de opdracht om hun lokale kiesdistricten te bezoeken en de publieke opinie te verzamelen over het stemproces van de premier.

Pakamon Noon-anan, een parlementslid op de partijlijst en plaatsvervangend woordvoerder van de Move Forward Party, onthulde dat de discussies tijdens het uitvoerend comité van dinsdag (8 augustus) en de vergadering van partijparlementsleden het onderwerp van de stemming over de volgende premier niet behandelden. Districtsparlementsleden kregen echter de opdracht om de publieke opinie over de stemming en het standpunt van de partij te verzamelen, aangezien er geen consensus zou worden bereikt zonder de stem van het volk.

In aanverwante ontwikkelingen zei plaatsvervangend leider van Move Forward, generaal-majoor Supisan Pakdeenaruenart, dat er tijdens de volgende parlementaire vergadering een voorstel kan worden ingediend om de Pheu Thai-partij te steunen, ook al zou dat betekenen dat Move Forward in de oppositie zou worden geplaatst. Pakamon verduidelijkte echter dat de mening de persoonlijke mening van Supisan blijft en nog niet is besproken tijdens de vergadering van het uitvoerend comité.

Pakamon verwierp ook de beweringen dat het steunen van Pheu Thai zonder zich aan te sluiten bij de geplande coalitie vergelijkbaar zou zijn met het afsluiten van Move Forward. Ze hield vol dat een dergelijke stap onaanvaardbaar zou zijn, omdat het een ineenstorting van het verkiezingsproces zou betekenen. Ze voegde eraan toe dat de situatie met de Pheu Thai-partij en het politieke klimaat verder moeten worden beoordeeld.

Daarnaast is de Move Forward Party van plan om aan het parlement verschillende wetswijzigingen voor te stellen, die gaan over onderwerpen als lokale decentralisatie, anticorruptiemaatregelen en het omarmen van diversiteit voor in totaal 9 wetsontwerpen.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.