Haalbaarheidsstudie versneld voor Government Spaceport Project

PERSBERICHT:

De regering versnelt een haalbaarheidsstudie naar de oprichting van een ruimtehaven om te profiteren van ruimtegerelateerde industrieën en economische voordelen te stimuleren.

Volgens plaatsvervangend regeringswoordvoerder Tipanan Sirichana heeft premier generaal Prayut Chan-o-cha onlangs een bevel uitgevaardigd aan relevante instanties om het plan te bespoedigen en te profiteren van de potentiële voordelen van de groeiende ruimtevaartindustrie.

Het Agentschap voor de ontwikkeling van geo-informatica en ruimtetechnologie startte vorig jaar met het onderzoek en zal het onderzoek naar verwachting binnen twee jaar afronden. Uit de eerste bevindingen bleek dat de strategische geografische ligging van Thailand nabij de evenaar raketlanceringen zou ondersteunen, waardoor het een levensvatbare kandidaat zou zijn voor het hosten van een ruimtehaven.

Thailand beschikt over twee geschikte kustlocaties, een langs de Andamanse Zee en de andere langs de Golf van Thailand, die de bouw van een ruimtehaven zouden kunnen huisvesten. De omliggende zeeën bieden ook veilige landingszones voor ruimtevaartuigen, waardoor ze aantrekkelijker worden als knooppunten voor ruimtegerelateerde activiteiten.

De ontwikkeling van een ruimtehaven zal naar verwachting substantiële inkomsten uit de lucht- en ruimtevaartindustrie genereren en de groei in aanverwante sectoren, waaronder ruimtetoerisme, bevorderen. Het project zal naar verwachting ook werkgelegenheid creëren voor ongeveer 400 professionals, zoals technici en technici van ruimtevaartuigen, elektronische ingenieurs en importinspecteurs.

Door een belangrijke speler te worden in de ruimtevaarteconomie in de regio Azië-Pacific, wil Thailand zichzelf positioneren als een prominente mededinger in de snelgroeiende ruimtevaartindustrie. Het ambitieuze ruimtehavenplan vertegenwoordigt ook de vastberadenheid van het land om de economische ontwikkeling te stimuleren en zijn aanwezigheid op het gebied van ruimtetechnologie en verkenning te verstevigen.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.