91 zeeschildpadeieren gevonden op schildpaddeneiland in Surat Thani

Soerat Thani –

Op Turtle Island (Koh Tao) in Surat Thani zijn XNUMX zeeschildpadden gevonden.

De lokale bevolking in het dorp Baan Koh Tao vond een enorme moederzeeschildpad die eieren legde op Sai Thong Beach (Golden Sand Beach). Nadat ze het nest met zand had bedekt, keerde de moederschildpad terug in zee.

Ambtenaren van het Department of Marine and Coastal Resources (DMCR) arriveerden op het strand en vonden 91 eieren in het nest. De eieren zijn verplaatst naar een veilige locatie in de buurt vanwege bezorgdheid over schade door het weer.

Buitenlandse toeristen waren opgewonden toen ze de moederzeeschildpad eieren zagen leggen zoals ze die nog nooit eerder hadden gezien. Lokale bewoners vertelden de Phuket Express dat het lang geleden is dat moederzeeschildpadden voor het laatst eieren op het strand legden

Sai Thong Beach is een van de beroemdste duikbestemmingen op Turtle Island. Vroeger legden veel moederzeeschildpadden eieren op het strand, vandaar de naam Turtle Island.

Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.