UPDATE: Tweede zeeschildpad gevonden getroffen door olie in de zee van Phuket

Phuket -

In Phuket is een tweede zeeschildpad aangetroffen die getroffen was door olie in de zee. Mariene ecologen zeiden dat de lokale mariene hulpbronnen zwaar waren aangetast.

Onze eerdere verhalen:

Op verschillende stranden in Thalang werden olievlekken gevonden, samen met een babyzeeschildpad die door de olie leek te zijn aangetast.

Het Phuket Marine Office diende een rapport in voor juridische stappen tegen een boot die olie in zee had geloosd.

Nu voor de update:

Dr. Thon Thamrongnawasawat, expert op het gebied van zeeleven, vertelde The Phuket Express dat een tweede zeeschildpad bedekt met olievlekken werd gevonden op het Racha Yai-eiland in Mueang Phuket. De schildpad werd gered en schoongemaakt voordat hij naar het Sireetarn Marine Endangered Animals Rescue Center werd gebracht voor verdere medische behandeling.

Olievlekken hebben nu een grote invloed op het leven in zee en op koraalriffen. Dit betekent dat het het algehele mariene ecologische systeem van Phuket heeft beïnvloed. Dit probleem is urgent en moet snel worden opgelost, zei dr. Thon.

Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.