Thaise taxichauffeurs moeten passagiers vertellen dat ze hun gordels om moeten doen

nationaal —

Passagiers in taxi's of andere voertuigen voor openbaar vervoer moeten nu tijdens elke reis hun veiligheidsgordel omdoen, aldus de Royal Thai Police.

De nieuwe eis, die op dinsdag 8 augustus in de Koninklijke Staatscourant is gepubliceerd, was vooral gericht op taxichauffeurs. Het vereist dat de chauffeurs de passagiers mondeling vertellen dat ze hun veiligheidsgordel moeten vastmaken of dat er een bord zichtbaar is voor passagiers dat hen waarschuwt om hun gordel vast te maken.

Andere voertuigen voor het openbaar vervoer moeten ook een bord of een geluidsopname hebben waarop staat dat mensen hun veiligheidsgordel moeten dragen.

De aankondiging werd ondertekend door de Thaise nationale politiechef, Pol Gen Damrongsak Kittiprapas, daarbij verwijzend naar de Land Transportation Act.

Er zijn ook andere vereisten, waaronder:

  • Chauffeurs moeten passagiers informeren dat ze op hun aangewezen stoel moeten gaan zitten.
  • Passagiers kunnen niet plaatsnemen op extra zitplaatsen die illegaal door de bestuurder zijn verstrekt.
  • Het is passagiers verboden om in een bewegend voertuig te staan, behalve wanneer er een aangewezen plek is om te staan.
  • Passagiers mogen geen enkel lichaamsdeel buiten een rijdend voertuig steken.

De aankondiging wordt van kracht vanaf 6 november 2023.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op onze zusterwebsite The Pattaya News.

Abonneren
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij woont al ongeveer negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/