Tweede zoon van Thaise koning keert na 27 jaar terug naar Thailand

Thailand -

De tweede zoon van Zijne Koninklijke Majesteit Koning Maha Vajiralongkorn heeft na 27 jaar Thailand bezocht.

Vacharaesorn Vivacharawongse, 42, staat bij Thais bekend als 'Than Aon' en arriveerde zaterdag (5 augustus) in Thailandth), 2023. 'Than Aon' heeft het grootste deel van zijn leven in de Verenigde Staten gewoond en gewerkt, waar hij op juridisch gebied werkte.

'Than Aon' bezocht eerst tempels en ontmoette senior monniken voordat hij de Slum Child Care Foundation onder de bescherming van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Galyani Vadhana Krom Luang Narathiwat Ratchanakarina in Bangkok bezocht.

Thaise mensen verwelkomden hem en zeiden zelfs de woorden 'Lang leve'. 'Dan Aon' echter, die officieel geen koninklijke titel heeft, zei: 'Zeg deze woorden alsjeblieft niet tegen mij, want ik ben hier niet in een officiële functie of hoedanigheid.' Hij hief zijn handen op naar 'Wai' en respecteerde in plaats daarvan de Thaise mensen en nam foto's met hen. Hij heeft ook op zijn persoonlijke Facebook een foto van hem in een Tuk Tuk-taxi geplaatst, die veel likes en shares kreeg.

Hij vertelde de internationale pers over zijn bezoek aan Thailand: “Ik heb een zeer warm welkom gekregen van de Thaise bevolking. Ik heb lang in het buitenland gewoond maar ben nooit vergeten dat ik Thai ben. Ik bracht mijn tijd in het buitenland door met het promoten van de Thaise cultuur bij buitenlanders. Ik heb dit land 27 jaar verlaten en ben eindelijk naar huis gekomen om het te bezoeken. Mijn droom is uitgekomen.”

Thans heeft Aon verklaard dat het bezoek uit eigen beweging was en geen officiële hoedanigheid had en dat het Koninklijk Paleis en het Koninklijk Huis op het moment van schrijven nog geen officiële verklaring hadden afgegeven, hoewel het bezoek breed werd uitgemeten in Thaise en buitenlandse media.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op onze zusterwebsite TPN National.

Abonneren
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij woont al ongeveer negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/