Pheu Thai kondigt nieuwe coalitie aan om Thaise regering te vormen

Thailand -

De Pheu Thai-partij heeft een nieuwe coalitie aangekondigd met premier-kandidaat Srettha Thavisin.

Onze eerdere verhalen:

De Pheu Thai-partij zal nu een nieuwe coalitie vormen zonder de Move Forward-partij, waardoor het memorandum van overeenstemming tussen de vorige coalitie nietig wordt verklaard.

Nu voor de update:

De Pheu Thai-partij heeft momenteel 141 parlementsleden van de Pheu Thai-partij en 71 parlementsleden van de Bhumjaithai-partij, wat in totaal 212 parlementsleden is.

Dat maakte de leider van de Pheu Thai-partij, Cholnan Srikaew, woensdag (9 augustus) bekend tijdens de persconferentie in het parlementth) waar zes andere partijen zich nu bij aansluiten zijn de Prachachart-partij (9 parlementsleden), de Seri Ruam Thai-partij (1 parlementslid), de Chart Pattana Kla-partij (2 parlementsleden), de Pheu Tai Ruam Palang-partij (2 parlementsleden), de Palang Sangkhom Mai Party (1 MP) en de Partij van Thaise Provincies (1 MP).

Met nog zes coalitiepartijen komt het totale aantal parlementsleden in de nieuwe coalitie gevormd door de Pheu Thai Party op 228.

Er wordt verwacht dat meer partijen zich bij de coalitie zullen blijven aansluiten om te proberen een nieuwe Thaise regering te vormen, maar de Move Forward Party, die bij de laatste verkiezingen de meeste zetels en stemmen heeft gewonnen, zal niet een van hen zijn vanwege hun beleid om de regering te wijzigen. de majesteitsschenniswet waren ze bij elke stap om een ​​nieuwe regering te vormen tegen en werden ze gedwongen tot de oppositie.

Gerelateerd artikel/meer informatie:

Volgens de huidige grondwet mogen de 250 senatoren die zijn benoemd door de inmiddels ter ziele gegane Nationale Raad voor Vrede en Orde (NCPO) samen met parlementsleden een premier in het parlement kiezen.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op onze zusterwebsite The Pattaya News.

Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.