Jeugddemonstranten demonstreren tegen Thaise senator bij Ministerie van Cultuur

nationaal —

De door jongeren geleide protestgroep Thalu Wang protesteerde op zondag 6 augustus voor het Thaise Ministerie van Cultuur om de intrekking te eisen van de nationale artiestenstatus van een senator die naar verluidt de vorige door Move Forward geleide coalitie niet steunde.

De bijeenkomst vond gisteren in de avond plaats met een relatief klein aantal aanwezigen, voornamelijk Thaise tieners.

Het doel van de demonstratie was om op te roepen tot de afschaffing van de nationale artiestenstatus van een senator genaamd de heer Nawarat Pongpaiboon, die volgens rapporten ervoor koos om zich te onthouden van stemmen tijdens de vorige stemming van de premier waarin Move Forward-leider Pita Limjaroenrat er niet in slaagde om aantreden.

De demonstranten, gekleed in zwarte kledij en maskers, spoten graffitisymbolen op de grond en op het bord voor het Ministerie van Cultuur om hun ongenoegen over het ministerie te uiten.

Ze gooiden ook pamfletten en rookbommen over het hek van het ministerie, hoewel de algemene activiteiten vreedzaam verliepen en niemand gewond raakte.

Verschillende politieagenten waren aanwezig op het ministerie en beperkten de toegang tot de demonstranten. Beveiligingspersoneel hield ook de wacht om de veiligheid van zowel de buitenkant als de binnenkant van de compound te waarborgen.

De demonstranten verlieten uiteindelijk het gebied nadat ze hun oproep hadden voltooid.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op onze zusterwebsite The Pattaya News.

De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij woont al ongeveer negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/