UPDATE: Phuket Marine Office registreert meer politierapporten over olievlekken

Phuket -

Het Phuket Marine Office heeft meer politierapporten ingediend voor juridische stappen tegen een boot die olie in zee heeft geloosd.

Onze eerdere verhalen:

Het Phuket Marine Office heeft meer rapporten ingediend voor juridische stappen tegen een boot die olie in zee heeft geloosd.

Nu voor de update:

Het hoofd van het Phuket Marine Office, de heer Chayapong Pranit, vertelde de Phuket Express dat ze aangifte hebben gedaan bij de politie van Chalong en andere politiebureaus in alle drie de districten met stranden.

Iedereen die olie in zee loost, kan tot drie jaar gevangenisstraf of een boete van maximaal 60,000 baht of beide krijgen. Ook moeten zij de kosten betalen van het opruimen van de schade veroorzaakt door de vrijgekomen olie.

Er waren de afgelopen zeven dagen in totaal 81 boten in het aandachtsgebied toen er olievlekken werden gevonden op stranden in een gebied van 95 zeemijl aan de westkust van Phuket. Daarvan waren er 62 vrachtboten, 18 tankschepen en één bevoorradingsboot. Er zijn politierapporten ingediend tegen meerdere boten die vermoedelijk verantwoordelijk zijn voor de olieramp, hoewel de eigenaren nog niet bekend zijn bij het publiek.

Binnen twee dagen zal de olie volledig zijn opgeruimd van alle lokale stranden, zegt Chayapong.

Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.