UPDATE: Boot loost olie in de zee van Phuket om juridische stappen te ondernemen

Phuket -

Het Phuket Marine Office diende een rapport in voor juridische stappen tegen een boot die olie in zee had geloosd.

Ons vorige verhaal:

Op verschillende stranden in Thalang werden olievlekken gevonden, samen met een babyzeeschildpad die door de olie leek te zijn aangetast.

Nu voor de update:

Het hoofd van het Phuket Marine Office, de heer Chayapong Pranit, vertelde de Phuket Express dat ze hebben kunnen vaststellen dat de oliebron een boot was. Het Phuket Marine Office heeft maandag (7 augustus) aangifte gedaan bij de politie van Sakoo in Thalangth) om het onderzoek voort te zetten en de eigenaar van de boot te identificeren.

Iedereen die olie in zee loost, kan tot drie jaar gevangenisstraf of een boete van maximaal 60,000 baht of beide krijgen. Ook moeten zij de kosten betalen van het opruimen van de schade veroorzaakt door de vrijgekomen olie.

Meer details over dit verhaal zullen worden bijgewerkt wanneer ze worden vrijgegeven door de relevante autoriteiten.

Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.