Thailand wil nog steeds een grote ruimtehaven ontwikkelen

nationaal —

In een baanbrekende stap waagt Thailand zich op het gebied van ruimteverkenning met plannen om zijn eigen ruimtehaven te vestigen. Het initiatief, geleid door waarnemend premier generaal Prayut Chan-o-cha, heeft tot doel de technologische capaciteiten van het land te stimuleren en de economische groei in meerdere sectoren te stimuleren, waardoor mogelijk meer dan 400 banen voor Thaise burgers worden gecreëerd.

Aangekondigd op 6 augustus 2023, betekent dit ruimtehavenproject de toezegging van Thailand om een ​​vastberaden speler te worden in de wereldwijde ruimtevaartindustrie, aldus PM-woordvoerder Tipanun Sirichana.

Voorlopige bevindingen suggereren dat Thailand geografische voordelen heeft, waardoor het een ideale plek is voor het hosten van een ruimtehaven. Deze omvatten de equatoriale ligging, het faciliteren van energie-efficiënte lanceringen, evenals toegankelijke logistieke systemen en minimale kwetsbaarheid voor natuurrampen.

Tipanun verklaarde dat premier Prayut het belang benadrukt van een voorzichtige benadering van dit project, rekening houdend met zowel de economische levensvatbaarheid als de impact op het milieu. De oprichting van een ruimtehaven houdt een grote belofte in, niet alleen voor de technologische vooruitgang van het land, maar ook voor het genereren van directe inkomsten en bredere carrièremogelijkheden voor nieuwe generaties uit de lucht- en ruimtevaartindustrie.

TPN-media merkt op dat als een project onder leiding van de huidige regering van lopende zaken, het kan worden onderzocht en beoordeeld door elke nieuwe regering die nog steeds niet is beslecht vanwege lopende juridische stappen en vertragingen, zoals hier te zien is.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op onze zusterwebsite The Pattaya News.

Abonneren
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij woont al ongeveer negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/