Thaise afdeling Public Relations lanceert nieuw meertalig webportaal over Thailand

PERSBERICHT:

De Thaise Public Relations Department (PRD) introduceert met trots “SAWASDEE THAILAND”, een meertalig webportaal toegankelijk via www.thailand.go.th. De website dient als betrouwbare informatiebron over Thailand.

4 augustus 2023: De plaatsvervangend Chief Information Officer (DCIO) van de permanente secretaris, mevrouw Oranuch Srinon, zat het evenement "PR PLAN FOR ALL: Creative Communications Drive Nationwide Effort" voor op 31 juli 2023. Hij kondigde de lancering aan van Thailand's centrale website onder het domein www.thailand.go.th, waarmee een belangrijke stap is gezet in het bevorderen van public relations-inspanningen. De website "thailand.go.th" is ontworpen om een ​​betrouwbare informatiebron te zijn voor zowel buitenlanders als Thaise burgers, en biedt cruciale gegevens ter ondersteuning van de besluitvorming op het gebied van investeringen, economie en sociale inspanningen, die van vitaal belang zijn voor de natie.

Mevr. Sudruetai Lertkasem Adjunct-directeur – Algemeen Departement Public Relations voegde toe dat deze website functioneert als een centrale hub voor nieuws en public relations-informatie. Het integreert verschillende ministeriële functies, zoals immigratie, toerisme, werkgelegenheid, zaken, investeringen, kunst en cultuur, onderwijs, volksgezondheid, technologie en milieu. Het is geschikt voor alle buitenlandse groepen die Thailand willen bezoeken, inclusief zakenmensen en investeerders, studenten, toeristen, arbeiders en gepensioneerden. Het biedt ook nuttig informatie voor Thaise burgers. De website ondersteunt vijf talen: Thais, Engels, Chinees, Japans en Duits.

Het ontwerp van www.thailand.go.th is responsief, waardoor het compatibel is met alle apparaten en tegelijkertijd nuttige gegevens en boeiende functies biedt. Het bevat:

  • Een sectie 'Over Thailand' met uitgebreide basisinformatie over Thailand, zoals het Thaise volkslied, geografie, bevolking, valuta, belangrijke industrieën en bestuur.
  • Een sectie "Onderwerp" met de laatste berichten en artikelen, zodat gebruikers snel bijgewerkt nieuws kunnen volgen.
  • Een sectie 'Meest populair' met gerangschikte nieuwsartikelen met de vijf hoogste lezerspubliek.
  • Een sectie "Multimedia" met verschillende mediavormen, waaronder tekst, afbeeldingen, infographics en bewegende beelden, zowel echte als bewegende infographics.
  • Een "Toegankelijkheid"-functie ontworpen onder het "Design for All"-concept om te zorgen voor gelijke toegang tot informatie voor alle gebruikers, inclusief aanpassingen van de tekstgrootte en kleurinstellingen voor gebruikers met een visuele beperking.
  • Een "Zoek"-functie die het vinden van informatie binnen de website gemakkelijker maakt, met zowel tekst- als spraakzoekmogelijkheden.
  • Een koppeling met gegevens van verschillende afdelingen, ter ondersteuning van informatie-integratie met alle ministeries via RSS Feed en API.

De ontwikkeling van de centrale website van Thailand, “www.thailand.go.th“, heeft niet alleen tot doel een communicatiekanaal te bieden voor nauwkeurige perceptie en begrip over Thailand voor burgers en de wereldwijde gemeenschap, maar ook om de hervorming van Thailand 4.0 te ondersteunen. Gebruikers hebben snel toegang tot de juiste informatie, wat niet alleen verbetert de efficiëntie van het werk in de publieke sector, maar geeft ook een positief beeld van het land.

Het voorgaande is een persbericht gepubliceerd met volledige toestemming en autorisatie van de organisatie(s) vermeld in het PR-materiaal en TPN-media. De uitspraken, gedachten en meningen van de bij het persbericht betrokken organisatie zijn geheel van henzelf en hoeven niet per se die van TPN media en haar medewerkers weer te geven.

Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.